Ovo nije drugi, ovo je drugačiji HDZ

10 02 2013

Ovo nije drugi HDZ, nego HDZ iz kojeg smo istjerali lopovluk, a vratili domoljublje i poštenje.’

Autor: p/h

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da se stranka ponovno budi i da se u HDZ vraća duh devedesetih godina.

Pokušavam promovirati drugu politiku prema ljudima koji više nisu u vrhu stranke. Žalosno je da se takve ljude uvijek mora tjerati iz stranke iz nekih razloga, ja to jednostavno ne želim raditi

“Taj povratak znači dizanje emocija prema Hrvatskoj”, rekao jeTomislav Karamarko na izbornoj konvenciji Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” u zagrebačkom Hotelu Westin na kojoj će 379 izaslanika izabrati novog predsjednika Kluba između Milana Kovača i Ivice Jurjevića. Dugogodišnji predsjednik Kluba Đuro Perica najavio je “političku mirovinu”.

Predsjednik stranke istaknuo je da oni nisu drugi HDZ, nego HDZ iz kojeg su istjerali lopovluk i korupciju, a vraćaju iskreno domoljublje i poštenje.

U svom se govoru osvrnuo i na gubitak proteklih parlamentarnih izbora te je kazao da se osim toga dogodio i “sramni proces unutar same stranke – proces ‘detuđmanizacije’ od 2003. godine” te ocijenio kako je to “dekroatiziranje” hrvatskog društva.

Karamarko je upitao “što znači ‘detuđmanizirati’ HDZ i što su mislili ti ljudi koji su svoje ‘kultove’ htjeli nametati i zasjesti na mjesto na koje nitko ne može sjesti osim dr. Franje Tuđmana”. Po njegovim riječima, “‘detuđmanizirati’ HDZ, znači ‘dekroatizirati’ hrvatsko društvo”.

Predsjednik HDZ-a rekao je da “vlast lijeve koalicije dezintegrira državu, pogotovo na svjetonazorskom planu” i pri tome podsjetio na ukidanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad obilježavanjem bleiburške tragedije te na ukidanje ureda za obilježavanje, otkrivanje i održavanje masovnih grobnica.

“Pogledajte njihov ideološki napad na Crkvu. Nije to samo napad na Crkvu kroz 4. modul zdravstvenog odgoja, nego i napad na našu djecu.”

Govoreći o gospodarskom programu HDZ-a, predsjednik stranke najavio je da će za 15 do 20 dana biti javno predstavljanje stranačkog gospodarskog programa te da imaju i “zanimljive projekte” za južnu i sjevernu Hrvatsku. Karamarko je rekao da će uskoro javnosti biti predstavljen njihov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i da će to biti član stranke.

Predsjednik HDZ-a pozvao je članstvo HDZ-a na “ponovno ujedinjenje” jer je sada još u pitanju domovina, kvaliteta njezinog sadržaja, kvaliteta života u njoj i gospodarstvo. Po njegovim riječima, “sve je to pored raspadom zahvaljujući ovoj vlasti”.

Govoreći o ulasku Hrvatske u EU, Karamarko je istaknuo je da u EU “moramo ući s imenom i prezimenom, a ne kao odlomljeni dio Jugoslavije”.

Pozvavši utemeljitelje HDZ-a da se ponovno što aktivnije uključe u rad stranke, Karamarko je rekao da su ono “savjest HDZ-a, iskreni i pravi domoljubi”.

Dugogodišnji predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ “Dr. Franjo Tuđman” Đuro Perica zahvalio je svim članovima Kluba rekavši da je ovo njegov posljednji politički govor i da odlazi u “političku mirovinu”, a nazočni su ga pozdravili dugotrajnim pljeskom.

Perica je kazao da su neki u stranci “častohlepno među sobom dijelili Tuđmanovo nasljeđe” i da je to bio jedan od razloga osnivanja tog kluba. Izrazivši zadovoljstvo što je bio predsjednik Kluba u posljednja tri mandata, Perica je poručio da HDZ mora pobijediti na predstojećim lokalnim i na parlamentarnim izborima.

Na konvenciji su nazočni i zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet, glavni tajnik stranke Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, članica Predsjedništva strankeDubravka Šuica i drugi stranački dužnosnici.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: