Adio Maček

10 02 2013
Piše: Izak Vrtarić/VLM

Ratko Maček na korak je do izbacivanja iz HDZ-a! Negativni publicitet vezan uz njegovu ulogu u aferi Fimi media, tj. punjenje crnih fondova stranke u suradnji s Ivom Sanaderom, doveo je hadezeovce u njegovoj bazi – Varaždinskoj županiji – do ove odluke.

– Točno je, Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije donio je jednoglasnu odluku i pokrenut je stegovni postupak za njegovo isključenje iz stranke – potvrdio nam je Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a, iza kojeg zasigurno stoji i blagoslov vrha stranke.

“Non-stop u crnoj kronici”

Razlog je, jednostavnim rječnikom kaže Stričak, to što je “non-stop u crnoj kronici”. Naravno, lokalne hadezeovce, kao i one pri vrhu, plaši dolazak lokalnih izbora s ovakvim teretom na leđima pa su ga se odlučili riješiti. Osim njega, izbacuju i Kristijana Igreca, koji je također punio novinske stupce zbog sumnji u gospodarski kriminal u slučaju Pekarne Ivanec.

– Ne mogu svi hadezeovci biti na udaru zbog nekoliko osoba. Pred nama su izbori i na njih ne možemo s teretom određenih osoba na leđima pa smo to trebali riješiti. Osim toga, kao što kaže predsjednik Karamarko, vraćamo se korijenima, devedesetima, kad smo novinske stupce punili jer smo odlazili na bojište – kaže Stričak.

Zanimljivo, s Mačekom i Igrecom izbacuju i Željka Mekovca, donedavnog pročelnika varaždinske ispostave Porezne uprave. Mekovec očito nije dovoljno “stisnuo” Radimira Čačića. Naime, županijski hadezeovci zamjeraju mu što su milijuni Coningovih dugova otišli u zastaru.

O izbacivanju ovog trojca konačno “da” mora izreći Sud časti HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: