Susret djece s glavnim likom romana ‘Snijeg u Splitu’, Vjekoslavom Ivaniševićem

6 02 2013

Susret s piscem i likovima iz priče “Snijeg u Splitu”

U srijedu,  6. veljače 2013., u 8:45 sati, u osnovnoj školi „Manuš“ Vukovarska 11, će se održati susret učenika 4. razreda s piscem i pet likova iz zbirke priča za djecu „Snijeg u Splitu“.
Tu knjigu učenici ovih dana čitaju u sklopu obvezne lektire.
 split_snijeg
Knjigu će predstaviti pisac, sveučilišni profesor medicine Matko Marušić, a sami će se predstaviti Trešnja (Trešnja Kovačić, dipl. iur., u koju je bio zaljubljen Neven), Marina (ing. Marina Lekić, arhitektica i umjetnica, Ljubljana, u koju je bio zaljubljen Matko), glavni lik Vjeko (ing. Vjekoslav Ivanišević, arhitekt, kandidat za gradonačelnika grada Splita na izborima 2013.), Neven (ing. Neven Alujević, prema priči zaljubljen u Trešnju) i Žuko (Gorki Žuvela sveučilišni profesor slikarstva, koji je bio napravio šareni katapult).
Knjiga „Snijeg u Splitu“ omiljena je djeci i odraslima u Splitu (i u cijeloj Hrvatskoj), a pisac i likovi predstavili su je mnogo, mnogo puta, generacijama školaraca u splitskim osnovnim školama.
No, nikad se na predstavljanju nije okupilo toliko mnogo likova iz knjige kao što će se to dogoditi u srijedu u školi „Manuš“. (Za tu je priliku Marina doputovala čak iz Ljubljane u Sloveniji.)
Po stvarnosti svojih likova i njihovim susretima s djecom u rodnom gradu, ta knjiga i njezini likovi jedinstveni su u povijesti hrvatske, a možda i svjetske književnosti.
To je i razumljivo, jer Split je uvijek bio i poseban i posebno voljen.
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: