Za dobrog kandidata u Zagrebu – ne moramo žuriti s objavom imena

4 02 2013

‘Naš kandidat pomrsit će račune i Bandiću i Ostojiću’

Autor:  Objavljeno 02.02.2013

44Pripreme za lokalne izbore u punom su jeku. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u intervjuu Media servisu rekao je da im je cilj ‘bitno podignuti postotak’ na svim razinama u odnosu na prošle izbore. Teško im je, kaže, očekivati više jer su izgubili parlamentarne izbore i jer je stranka bila u rasulu. Hoće li biti neuspjeh ako ne osvoje nijedan od četiri najveća grada?

‘Teško je o tome pričati, hoće li biti neuspjeh ovisi naravno i o drugim rezultatima. Ali ja se nadam da ćemo uspjeti i tu napraviti prodor’, kaže Karamarko. A koji će kandidati u taj prodor? Arhitekt Vjekoslav Ivanišević u Splitu, kirurg Dražen Vidović u Osijeku. Pravnik Duško Grabovac prihvatio je izazov u Rijeci. ‘Duško Grabovac je nestranački kandidat ali čovjek koji ima ugled i mislim da je to dobar adut’. Hoće li nestranački adut Karamarko izvući i za Zagreb? Na ovo pitanje predsjednik HDZ-a još ne daje odgovor.

‘ U Zagrebu ćemo ovih dana…govore mi stalno kažete ovih dana ali da. Imamo jedan novi stil rada u stranci gdje će Gradski odbor u Zagrebu odlučiti i treba im to prepustiti, oni će odlučiti i preuzeti odgovornost’, kaže Karamarko a na pitanje postoji li uži izbor odgovora da je riječ o izboru između dvojice, trojice kandidata.
Neslužbeno pak doznajemo da su u pitanju samo dvojica kandidata. Jedan je član stranke, drugi nije, a tom drugom navodno je skloniji i Karamarko. On to ne želi potvrditi i uvjerava da ima dovoljno vremena za kvalitetnu kampanju.

‘Kandidati koji su već u devetom mjesecu bili kandidirani već su zamijenjeni. Pitanje je hoće li Ostojić zapravo biti kandidat. Mnogi daju prednost gospodinu Bandiću s obzirom na to da je on već dugo gradonačelnik, da je on već uhodan u toj posao, ali vjerujte da će naš kandidat pobrkati ili pomrsiti račune i njemu i Ostojiću’.

A s računima iz kampanje, vjeruje Karamarko, neće biti problema.’Dobit ćemo neka sredstva, a i ima ljudi koji su zainteresirani da nam budu donatori, u zakonskim okvirima. Mislim da ćemo na taj način nekako tu financijsku konstrukciju zatvoriti’, zaključuje predsjednik HDZ-a.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: