Do kad se vladajući misle izvlačiti na bivšu HDZ-ovu Vladu?

4 02 2013

Nacionalne

1. veljače 2013.

Karamarko za MS o Moody’su: To je slika ove Vlade

U ekskluzivnom intervjuu Media servisu predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da je ocjena Moody’sa slika ove Vlade, a ne Hrvatske. Pun kritike za poteze Milanovićeve ekipe, svoju gospodarsku politiku i dalje ne otkriva kao ni kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Siguran je, međutim, da je rješenje pitanja Ljubljanske banke ‘gorak zalogaj’ koji ćemo svi morati progutati…

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko misli da je ocjena Moody’sa zapravo ocjena rada ove Vlade. Tvrdi da je situacija u Hrvatskoj bila bolja 2011. pa se vladajući više ne smiju izvlačiti na propuste bivših HDZ-ovih vlada.

Budimo realni pa recimo da su u 2011. drugi i treći kvartal bili kvartali rasta BDP-a. Prema tome, o čemu oni pričaju, pita se Karamarko.

Ako je Vladin odgovor na ovo rezanje i rebalans, to je novi udar na građane i to je katastrofa, kaže Karamarko, koji ipak još ne otkriva detalje HDZ-ovog gospodarskog programa.

Vlada se jedino iskazala u toj kreaciji oko porezne presije i represije, rekao bih, agresorske porezne politike. Ništa drugo – ni investicije, ni jačanje proizvodnje, ni otvaranje radnih mjesta, ništa oni nisu napravili osim, dakle, što stišću porezno ljude.

Kada je riječ o Ljubljanskoj banci, Karamarko je ponovno prozvao Milanovića.
Podcijenio je taj problem, to se moralo riješiti prije i na višem nivou, smatra predsjednik HDZ-a. Hoćemo li morati platiti ulazak u Europsku uniju i je li eventualno poravnavanje duga na hrvatsku štetu prihvatljivo HDZ-u?

Možda ćemo morati kupovati naš ulazak u Europsku uniju što je tragedija. Nije ništa prihvatljivo za nas u čemu Hrvatska gubi. Jedino što nas doista zanima jest ulazak u Europsku uniju. Bit će to gorak zalogaj kojeg ćemo očito svi morati progutati.

Karamarko još ne otkriva kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, ipak kaže da su u igri dvojica. HDZ ne kasni s objavom, jer su se neki kandidati već i istrošili.

Kandidati koji su već u devetom mjesecu bili kandidirani već su zamijenjeni. Pitanje je hoće li Ostojić zapravo biti kandidat. Mnogi daju prednost gospodinu Bandiću s obzirom na to da je on već dugo gradonačelnik, da je on već uhodan u toj posao, ali vjerujte da će naš kandidat pobrkati ili pomrsiti račune i njemu i Ostojiću”

Karamarko kaže da se s publicistkinjom Judith Reisman jučer nije susreo u Saboru jer je bio u Istri, a o velikoj pažnji koju je dolaskom u Hrvatsku izazvala kaže da je potpuno nepotrebna. Predsjednika HDZ-a pitali smo ima li podršku Katoličke Crkve za predstojeće lokalne izbore.

Nije u pitanju nikakva koordinacija, nikakva pogreška nego naprosto to da se s katoličkom Crkvom u velikoj mjeri slažemo upravo oko ovog zdravstvenog odgoja. Katolička Crkva nije stranka, nismo mi u nikakvoj koaliciji, ali sigurno da ćemo se negdje dodirivati u sličnim ili istim stavovima.

Ustvrdio je da s financiranjem HDZ-a nema nikakvih problema, da imaju puno donatora koji su spremni dati novac za kampanju za lokalne izbore. Neće biti razmetanja, nego će se raditi o recesijskoj kampanji. Pitali smo i je li glavni tajnik Milijan Brkić napokon izračunao koliko ih je stajala klauzura u Opatiji?

“Ne znam, ali zašto mene to stalno pitate? To bi trebalo njega pitati. Mislim da se ne radi o velikim sredstvima. Bilo je dobro, dobra atmosfera, dobili smo svi skupa nekakav poticaj da radimo dalje, upornije, čvršće i brže. Koliko god da košta, isplatilo se”

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: