Škorić šokiran izjavom I. Grubišića da je “Crkva sama izazvala bombaške napade”

22 01 2013

22. siječnja 2013.

Okupimo sve narodnjačke, domoljubne i demokršćanske stranke i izađimo zajedno na izbore

Vodstvo Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Split danas je održalo konferenciju za medije. Tema konferencije su bili predstojeći lokalni izbori u svibnju.

 

Predsjednik splitske organizacije, Petar Škorić, javno je pozvao sve narodnjačke, domoljubne i demokršćanske stranke na zajednički izlazak na izbore. Ističući kako je danas nemoguće pobijediti na izborima “u samostalnoj režiji” te je potrebna opća mobilizacija svih snaga koje vole Hrvatsku, a zbog vlasti koja je i na lokalnoj i na nacionalnoj razini nenarodna, nedemokratska i niti malo domoljubna.
Škorić je izrazio želju sjesti sa svakim za stol jer na prošlim izborima domoljubna opcija je osvojila najviše glasova, ali zbog razdijeljenosti glasova na više političkih stranaka – vlast je otišla na drugu stranu.

Komentirao je najavu Anđelke Visković i Sanje Bilač da će na izbore izaći sa svojim nezavisnim listama.
– Anđelka Visković je bila tri i pol godine dogradonačelnica Željku Kerumu, nudila se i nama, špekuliralo se i o njezinoj suradnji sa SDP-om kao i da pregovara s Ivanom Grubišićem. Mi želimo biti prepoznati po političkoj vjerodostojnosti.

Što se tiče Sanje Bilač, pravila su jasna. Ja se nikada ne bih kandidirao za gradonačelnika ako nemam potporu stranke. Stranački interesi trebaju biti iznad privatnih – kazao je Škorić i ponovio da će Sanji Bilač, po Statutu stranke, prestati članstvo u HDZ-u ako izađe na izbore.

Škorić je spomenuo i kandidata za gradonačelnika Vjeku Ivaniševića.
– Vjeko Ivanišević je graditelj Splita. Ne natječemo se zbog vlasti nego nas zanima razvoj, otvaranje novih radnih mjesta. Želimo pokazati da ovdje leži ogroman potencijal – objasnio je Škorić.

Škorić: Šokiran sam izjavom Ivana Grubišića
– Komentar na sablaznu izjavu Ivana Grubišića u današnjoj Slobodnoj koji je izjavio da je crkva sama pozvala bombaške napade.
Osuđujem svaki oblik nasilja. Mogu reći da sam kao čovjek, vjernik i katolik šokiran da je to izjavio bivši svećenik koji je bio 50 godina u službi Crkve, koji se odnarodio a predstavlja se kao „čovjek nadasve“!
To me podsjeća na srbočetničke izjave za vrijeme Domovinskog rata da Hrvati sami sebe granatiraju u Vukovaru i pale gume u Dubrovniku.
Upravo zbog toga želimo podignuti razinu političke komunikacije i pozivamo na prestanak kopanja ideoloških rovova koje potiče aktualna vlast, gdje bi po njima na jednoj strani bili vjernici a na drugoj nevjernici i politički anarholiberali. – rekao je Škorić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: