Grubišić se ‘odnarodio’ a predstavlja se kao ‘čovjek nadasve’

22 01 2013

Don Grubišić: ‘Bomba bačena da se digne prašina’, Škorić: ‘Ovakva izjava podsjeća na srbočetničke’

U predvorje Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu bačena je dimna bomba, policija istražuje cijeli slučaj, no komentari i dalje poprimaju ozbiljne oblike nastavka trenutno ozbiljne debate.

Nepoznati počinitelj bacio je u dimnu bombu kućne izrade u predvorje Nadbiskupskog sjemeništa i Nadbiskupijske klasične gimnazije u Splitu, novinari Slobodne Dalmacije upitali su don Ivana Grubišića Petra Škorića za komentar događaja.

Umirovljeni svećenik i političar don Ivan Grubišić rekao je kako je ‘poziv na novu Oluju došao s oltara i kako je teško reći što je posrijedi te kako je bomba mogla biti bačena i s ove druge strane, da se digne prašina’.

– Uostalom, poziv na bacanje bombi, odnosno na novu Oluju, došao je s oltara, od biskupa. Crkva je sama pozvala na bombaške napade, prema tome, ovo može biti i ‘pila naopako’. Proglašavati odmah da je to akt kršćanofobije, to je naivno. Neka policija istraži cijeli slučaj, kako bi se uklonila mogućnost da je to počinio netko od vjernika –  rekao je don Grubišić.

Predsjednik splitskog HDZ-a, Petar Škorić, ‘šokiran je izjavom’ kolege političara istaknuvši kako gapodsjeća na ‘srbočetničke izjave za vrijeme Domovinskog rata’.

– Kao čovjek, vjernik i katolik šokiran sam da je to izjavio bivši svećenik koji je bio 50 godina u službi Crkve. Odnarodio se, a predstavlja se kao čovjek nadasve. Njegova izjava podsjeća na srbočetničke izjave za vrijeme Domovinskog rata da Hrvati sami sebe granatiraju u Vukovaru i pale gume u Dubrovniku – kratak je bio Škorić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: