Biskupi oštro protiv Vlade zbog rasprodaje javnih dobara

22 01 2013

Pozvali su vlasti na odgodu donošenja zakona kako bi se mogla sprovesti rasprava.

Autor: Ivan Klarić

“Iustitia et pax” smatra da nema kontradiktornosti u njihovom protivljenju ovom Zakonu i podržavanju investicija koje bi pokrenule gospodarstvo i smanjile nezaposlenost.

Komisija Hrvatske biskupske konferencije “Iustitia et pax” održala je konferenciju za novinare povodom odluke Vlade Republike Hrvatske da se šume i vode izdvoje iz javnih dobara Republike Hrvatske. S biskupima su bili i predstavnici Matice Hrvatske.

 

Na konferenciji su se jasno svrstali u opoziciju. Smatraju da predloženi zakon nije dobar te su izjavili da je javno dobro stavljeno na bubanj. Član Komisije Neven Šimac pritom se ispričao na toj izjavi dodavši da ne postoji druga riječi za to što se radi te ponovio kako je Hrvatska stavljena na bubanj.

 

Pozvali su hrvatske vlasti na odgodu donošenja i provođenja zakona kako bi se mogla sprovesti rasprava kojom će javnost biti upoznata s novim zakonom.

 

– Želimo da se u Zakon stavi mogućnost odlučivanja na referendumu o ovim prevažnim pitanjima – rekao je Šimac.

 

“Iustitia et pax” smatra da nema kontradiktornosti u njihovom protivljenju ovom Zakonu i podržavanju investicija koje bi pokrenule gospodarstvo i smanjile nezaposlenost.

 

– Naravno da podržavamo investicije, ali smo protiv prodaje dobara i koncesija. Zasigurno se može pronaći učinkovit model upravljanja – rekao je Šimac.

 

Zakonu se protivi i Matica hrvatska, a njezin potpredsjednik Stjepan Sučić rekao je da će se cijelo članstvo Matice organizirati u očuvanju hrvatske baštine.

 

– Uvjeren sam da se Sabor neće oglušiti na ove zahtjeve. Sada je vrijeme da sačuvamo Hrvatsku i njezinu najveću vrijednost. Hrvatski građani ne smiju ostati bez glasa, moramo reći što mislimo – rekao je Sučić.

 

Javna rasprava o Zakonu o strateškim projektima Republike Hrvatske završava u srijedu, 23. siječnja.

 

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: