Kardinal Bozanić i mons. Pintarić zajedno s Karamarkom i Brkićom protiv ateizma, moralnog relativizma i anarho-liberalizma vladajućih

18 01 2013

Dva dana prije HDZ-u važne klauzure u Opatiji, gdje će stranački vrh “izbistriti” taktiku za lokalne izbore, u Nadbiskupskom dvoru na Kaptolu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na njegovu zamolbu.

Uz Karamarka, u delegaciji je bio i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić te savjetnik predsjednika HDZ-a Martin Pastuović, a sa strane Kaptola i moderator Nadbiskupskoga duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić. Bozanić i Karamarko podijelili su zabrinutost zbog poteza vladajuće koalicije koja pokušava hrvatskom narodu nametnuti svoj svjetonazor, od ateizma do moralnog relativizma i neograničenog liberalizma.

Kaptol i vrh HDZ-a sukladan je u stavu u vezi s nametanjem spolnog, odnosno zdravstvenog odgoja, te propagiranju tzv. rodne ideologije. Crkveni i vrh glavne hrvatske oporbene stranke razgovarali su i o drugim zabrinjavajućim zbivanjima u državi, kao što su golema nezaposlenost, društveno beznađe, loša gospodarska situacija i politika te su istakli da je problematično što vladajući izbjegavaju postaviti kulturu dijaloga u naciji. Naprotiv, događa se provociranje prava i osjećaja vjernika. Ovog vikenda više od dvjesto članova šireg stranačkog vrha HDZ-a u Opatiji, u hotelu Milenij Grand, održavaju klauzuru.

Glavna je tema – taktika stranke na nastupajućim lokalnim izborima u svibnju. Vrhu stranke predstavit će se i nova programska načela, s naglaskom na tzv. tuđmanizam, koji HDZ misli inaugurirati kao temelj svoje ideologije, najlakše usporediv s onim u degolista u Francuskoj, gdje se od De Gaullea uzimalo sve ono pozitivno. Očekuje se da vrh stranke napokon riješi i zadnju enigmu – tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: