U Vukovaru zajedno za Hrvatsku

17 01 2013

17. siječnja 2013.

HDZ i HSP-Ante Starčević Grada Vukovara potpisali sporazum o političkoj suradnji i zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore

Predsjednici vukovarskih gradskih organizacija HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića Damir Barna i Marijan Pavliček potpisali su danas Sporazum o političkoj suradnji i zajedničkom izlasku te dvije stranke na predstojeće lokalne izbore u Vukovaru.

 

 

Sporazum je potpisan polazeći od odrednica sadržanih u svojim Statutima i političkim programima, sve u cilju gospodarskog, kulturnog i socijalnog napretka grada, kao i boljitka svih njegovih građana.

“Ovo nije trgovačka koalicija, već koalicija za hrvatski Vukovar”, poručio je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna pozvavši sve političke stranke, udruge i građane kojima, kako je kazao, riječ Hrvatska puno znači, da podrže koaliciju.
Podsjetio je kako u prošlosti između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića odnosi nisu uvijek bili idilični, ali je sada te dvije stranke udružio zajednički interes da naprave nešto pozitivno za građane Vukovara i Vukovar usmjere prema budućnosti.

Predsjednik vukovarskog HSP-a dr. Ante Starčevića Marijan Pavliček rekao je da je zadnji čas da se ujedine sve hrvatske domoljubne opcije u Vukovaru, jer vukovarskim Hrvatima, kako je ustvrdio, ako se nastavi s popuštanjem srpskim političkim zahtjevima, prijeti nestanak. “Domovinski rat je temelj moderne hrvatske države, a naše obje stranke dosljedno u svojim programima čuvaju i štite vrijednosti koje su iz njega proistekle”, kazao je Pavliček.

Kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčevića za gradonačelnika Vukovara Ivan Penava (HDZ) poručio je kako je Vukovaru potrebno zajedništvo svih onih koji se smatraju političkim Hrvatima, pa i Srba. “Ne podržavamo radikalizam SDSS-a, a niti jugonostalgija gradonačelnika Željka Sabe”, kazao je Penava.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: