Karamarko o svemu kratko i precizno

17 01 2013

15. siječnja 2013.

Eksplozije nemaju veze s terorističkim napadima

Gostujući u „Oporbenom zarezu“ Hrvatskog radija predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako misli da eksplozije u Zagrebu koje su ovih dana uznemirile javnost nemaju veze s terorističkim napadima već da se vjerojatno radi o osobi ‘izvan balansa’.

 

“Moj dojam je da doista nema veze s terorizmom već da se radi o osobi koja je, ‘ajmo to nježno reći, možda malo izvan balansa te da su to neke reakcije o kojima će policija imati što reći”, kazao je Karamarko.

U ovom trenutku, ne možemo reći da je Hrvatska ugrožena bilo kojom vrstom terorizma, međutim to se nikada ne zna.

“Treba pustiti policiji da radi svoj posao i ne treba vršiti presiju. Svaka obrada ima svoje zakonitosti i niti jedna nije ista. Vjerujem da će policija ovaj slučaj riješiti”, kazao je čelnik HDZ-a.

Na pitanje trebaju li se mijenjati zakonski okviri koji reguliraju rad obavještajnih službi i zajednica Karamarko je kazao kako ne vidi razlog za to. “Mi smo napravili jako dobar zakon i ne vidim razlog da se on mijenja”, poručio je.

Karamarko je za uvođenje zdravstvenog odgoja rekao kako je sporan samo četvrti modul, koji govori o spolnosti. Po njegovom mišljenju vlada je trebala o toj temi otvoriti dijalog s crkvom i s roditeljima.

“Ne vidim razloga da se imperativnim tonom uvodi nešto novo što na svjetonazorskom planu ulazi u samu esenciju i supstancu onoga što jesmo”, rekao je Karamarko.

Na pitanje je li bilo primjereno da pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić legalno izabranu hrvatsku vlast uspoređuje s nacističkom, Karamarko je kazao kako je obostrano bilo optužbi. “Naravno da rječnik koji je ispod razine javne komunikacije nije prihvatljiv”, ustvrdio je.

Pojasnio je i što je mislio kada je aktualnu vlast nazvao u Splitu “crvenom peronosporom” rekavši da je mislio na crvenu peronosporu kao štetnu pojavu. “Smatram da su njihov nerad, politička impotencija i nesposobnost da riješe osnovne gospodarske probleme – štetni”, poručio je.

O tome postoji li mogućnost da slovenski parlament ne ratificira na vrijeme hrvatski pristupni ugovor Karamarko je rekao kako bi volio da hrvatska diplomacija i političko vodstvo uspije uvjeriti Sloveniju da bilateralni problem Ljubljanske banke ne može utjecati na proces ratifikacije.

Karamarko je prokomentirao i zahlađenje odnosa sa Srbijom nakon oslobađajućih presuda generalima Gotovini i Markaču rekavši kako su dobri odnosi potrebni i Hrvatskoj i Srbiji.

“Mi imamo veliku robnu razmjenu sa Srbijom i treba otopiti taj ‘led’ koji spominje srbijanski premijer Dačić. Međutim Srbija se mora pomiriti s činjenicom i istinom da je bila agresor koji nije uspio u svojoj agresiji”, poručio je Karamarko dodavši da će tek tada biti puno bliža europskim standardima nego što je to sada.

Na pitanje kako to da HDZ nema još kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Karamarko je odgovorio kako se pokazala ispravnim politika da ne žure s objavom imena. “Vidjeli ste da su mnogi koji su objavili prije dva mjeseca imena svojih kandidata već i mijenjali kandidate, jer su neki kandidati potrošeni, a mi si to ne možemo dopustiti”, naglasio je dodavši kako za objavu imaju još desetak-petnaest dana.

Na pitanje o mogućnosti da Davor Štern bude HDZ-ov kandidat, uzvratio je kako se sa Šternom razgovaralo te najavio da će se s razgovarati i sutra te je izrazio nadu da će s njim biti dogovoren “neki oblik suradnje”.

Za Vjekoslava Ivaniševića, HDZ-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika, Karamarko je rekao kako je riječ o interesantnom čovjeku koji 23 godine samozatajno radi u HDZ-u i zaslužio je da dobije svoju šansu.

Poslušajte emisiju

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: