Treba brzo presjeći Šukerov velikogorički čvor i krenuti u pozitivnu kampanju

16 01 2013

KRAJ VLADARA TUROPOLJSKOG HDZ-A, PRESUDILA BITKA ZA GRADONAČELNIKA

Raspušten velikogorički HDZ, Šuker pao nakon 15 godina

ŽO je odluku donio jednoglasno, nakon što je dvije trećine članova GO-a zatražilo raspuštanje, a Šuker, iako je član ŽO-a, sjednici nije nazočio

PovećajRaspušten velikogorički HDZ, Šuker pao nakon 15 godina

Kraj vladavine Ivana Šukera
Foto: Davor Všnjić/PIXSELL
Piše: Iva Puljić-Šego/VLM

Županijski odbor HDZ-a raspustio je u srijedu Gradski odbor velikogoričkog HDZ-a čime je završena 15-godišnja vladavina bivšeg ministra financija Ivana Šukera HDZ-om u turopoljskoj metropoli. ŽO je odluku donio jednoglasno, nakon što je dvije trećine članova GO-a zatražilo raspuštanje, a Šuker, iako je član ŽO-a, sjednici nije nazočio.

ŽO-u je poslao priopćenje u kojem je iznio svoje viđenje, ali za novine ništa nije htio komentirati. Za povjerenika HDZ-a imenovan je HDZ-ov dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević koji će uz osmočlano povjerenstvo voditi GO do poslije lokalnih izbora kada će se održati ponovni izbori. Vujević je i najizgledniji kandidat za novog šefa goričkog HDZ-a.

Iako je Šuker na nedavnim izborima ponovno izabran za predsjednika, u toj je organizaciji vladao raskol na njegove ljude i one sklone gradonačelniku Draženu Barišiću. To je kočilo i funkcioniranje Grada jer su “Šukerovi” na sjednicama Gradskog vijeća bojkotirali Barišića. I takav razjedinjeni GO Šuker je donekle držao pod kontrolom dok za gradonačelnika, zbog animoziteta prema Barišiću kojemu ankete daju 30-ak posto, nije predložio nepoznatog dr. Zagorca. I taj je njegov prijedlog prošao, ali pripadnici mladeži HDZ-a predvođeni Ervinom Kolarcem, dogradonačelnikom i dojučerašnjim Šukerovim saveznikom, odjednom su mu okrenuli leđa i poručili da im nisu bili poznati rezultati anketa koji daju veliku prednost Barišiću. Članovi raspuštenog GO-a za gradonačelničkog kandidata sada podržavaju Barišića.

>>Gradonačelnik Barišić: Ivan Šuker blokira Grad Veliku Goricu

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: