Gorički odbor je trebalo davno raspustiti

16 01 2013

 

Ekskluzivno: Raspušten gorički HDZ

Županijski odbor HDZ Zagrebačke županije na današnjoj sjednici je raspustio Gradski odbor HDZ Velike Gorice!

Umjesto goričkog Gradskog odbora koji broji 22 člana, funkcioniranje strankom će preuzeti posebno povjerenstvo od devet članova kojemu će na čelu biti povjerenik Rudolf Vujević. U sljedećih šest mjeseci provest će se novi izbori za tijela goričke organizacije HDZ-a, a za očekivati je da to bude nakon lokalnih izbora. Na odluku Županijskog odbora dosadašnji predsjednik GO HDZ V.Gorice Ivan Šuker ima pravo žalbe, no i o toj žalbi odlučuje Županijski odbor.

Ova odluka je donesena na zahtjev 15 članova Gradskog odbora koji su zatražili raspuštanje gradskog odbora te ujedno svojim potpisima dali i podršku Draženu Barišiću za kandidata HDZ-a za gradonačelnika Velike Gorice.

Podsjetimo, u ožujku prošle godine na unutarstranačkim izborima tijesno je pobijedio višegodišnji prvi čovjek goričkog HDZ-a Ivan Šuker kojemu je protukandidat za čelnika HDZ-a bio upravo Dražen Barišić. U vremenu od tih izbora gradonačelnik i predsjednik goričkog HDZ-a su bili u javnom sukobu koji je svoju kulminaciju dobio imenovanjem dr. Stjepana Zagorca za kandidatom za gradonačelnika iako su ankete jasno pokazivale da Dražen Barišić ima najveću podršku. Nakon toga Dražen Barišić je oko sebe uspio okupiti dovoljan broj članova Gradskog odbora koji su zatražili raspuštanje goričkog HDZ-a što se i danas dogodilo.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: