Splitu je potrebno razdoblje smiraja i čišćenja

12 01 2013

11. siječnja 2013.

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević rekao je da će, bude li izabran za gradonačelnika, sve odluke donositi transparentno i u skladu s Gradskim vijećem te je istaknuo da je Splitu potrebno razdoblje “smiraja i čišćenja”.

 

Ako postanem gradonačelnik, obećavam da će cijela struktura koja je potpora gradonačelniku i gradski vijećnici, koji su često imali ulogu konfrontirati se do neprihvatljivih razmjera, ubuduće imati širom otvorene ruke za svoje djelovanje, puno uvažavanje, toleranciju i razumijevanje. Nadam se da ubuduće nijedan vijećnik splitskoga Gradskog vijeća neće napuštati sjednice tog tijela, rekao je Vjekoslav Ivanišević na konferenciji za novinare splitskoga HDZ-a na kojoj je predstavljen kao kandidat te stranke na lokalnim izborima.
Poručio je kako nudi mir i konsolidaciju stanja u Splitu te dobru volju, toleranciju i strpljenje.
“Međutim, očekujem, a naš mediteranski duh tomu nije baš blizak, da slušamo jedni druge i da dijalog uistinu bude dijalog”, rekao je Ivanišević.

Na pitanje strahuje li da će, postane li gradonačelnik, kao arhitekt po struci ‘namještati’ poslove u Splitu, Ivanišević je odgovorio: “Neću namještati, podilaziti i kombinirati, nego ću planirati grad, a tko će se naći u tim planovima, ovisi o njegovoj osobnoj sposobnosti.”
Ocijenio je kako je krajnje vrijeme da se u Splitu uozbilje kad je riječ o odnosu prema jadranskoj obali i prema sugrađanima te da se “ne može graditi radi osobnog bogatstva i na račun planiranja grada”.

Na pitanje je li bilo takvih slučajeva, Ivanišević je odgovorio kako je “toga bilo dosta, mnogo i previše kroz nestručnost, nekompetentnost i nesnalaženje te kao posljedica ratnih zbivanja jer je rat veliko zlo i unosi u narod čudne dimenzije”. Istaknuo je kako je potrebno razdoblje “velikog smiraja i velikog čišćenja” te kako je ovo novi početak, to jest novo doba.

Predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić, uz ostalo je rekao kako je HDZ u Splitu “krenuo u okupljanje narodnjačke konzervativne opcije”, ali u ovom trenutku ne razmišlja o suradnji s Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma.

Na pitanje da komentira to što je jučerašnju kandidaturu Jakova Željka Prelasa za gradonačelnika Sinja, osim SDP-a, HNS-a i HSU-a, podupro i Savez za etičku i građansku Hrvatsku don Ivana Grubišića i hoće li se slična koalicija dogoditi i u Splitu, Škorić je odgovorio kako je don Grubišić demantirao sam sebe jer je govorio da ga ne zanimaju političke opcije, stranke.

“Don Grubišić je također govorio da neće ići u savez ni s kim, ali ponašanjem u Sinju potvrdio je da je ‘zec’ SDP-a”, rekao je Škorić i ocijenio kako je SDP na silaznoj putanji te se može očekivati da i u Splitu, slično kao i u Sinju, don Grubišićev savez podupre lijevu opciju.

Splitski Gradski odbor HDZ-a sinoć je na sjednici zatvorenoj za javnost jednoglasno odlučio za splitskoga gradonačelnika kandidirati arhitekta Vjekoslava Ivaniševića (1947.).

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: