Osječki hadezeovci osudili način proslave pravoslavnog badnjaka u Borovu selu

12 01 2013

11. siječnja 2013.

Provokacija ili proslava – Policija ili glumci u lošem filmu…?

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice grada Osijeka održao je konferenciju za novinare kako bi se osvrnuli i oštro osudili način proslave pravoslavnog Badnjaka u Borovu selu te ukazali na kršenje nekoliko zakonskih odredaba, a sve to u prisustvu hrvatske policije.

 

Tom prigodom, tajnik Gradskog odbora HDZ-a Milan Opačak istaknuo je da smo svjedoci ružnih događaja u Slavoniji gdje naši državljani srpske nacionalnosti ne slave Božić, već ga koriste u dnevnopolitičke svrhe kako bi demonstrirali svoju brojnost i kako  bi se u što većem broju odvažili izaći na ulice kršeći pri tome i nekoliko zakona Republike Hrvatske, čiji su građani, dok hrvatsku policiju očito za to nije briga.

Opačak je istaknuo da je tom prigodom prekršen Zakon o javnom redu i miru u nekoliko svojih članaka; remećenje javnog reda i mira izazvano tučnjavom i nošenjem četničkih obilježja; isticanjem zastava takozvane Republike Srpske; isticanjem tri prsta i puštanjem folk glazbe.

Nadalje, na snimkama divljanja koje ovih dana kruže internetom jasno je vidljivo da su akteri alkoholizirani što dokazuju boce, vijuganje automobilom po cesti te boce rakije koje vire iz automobila, sve navedeno dokazuje da Zakon o sigurnosti prometa na cestama u Borovu selu očito ne vrijedi. I u konačnici na snimci je vidljivo bacanje pirotehničkih sredstava kojim je prekršen Zakon o eksplozivnim tvarima je uporaba pirotehničkih sredstava razreda II. i III. zabranjena u zatvorenim prostorijama, na prostoru gdje se okuplja veći broj osoba i u razdoblju od 2. siječnja do 26. prosinca, osim u posebnim slučajevima uz odobrenje Ministarstva.

Međutim, očito je da se i ovaj Zakon drukčije primjenjuje kada su u pitanju određeni stanovnici Borovog sela.

Politički tajnik HDZ-a grada Osijeka svoje izlaganje zaključio je rekavši da svi hrvatski žitelji, živjeli oni u Borovu selu, Zagrebu, Osijeku ili Splitu, bili Hrvati, Srbi, Mađari, Slovenci, moraju poštivati hrvatske zakone, a da ih policija mora sprovoditi i isto tako sankcionirati one koji ih ne sprovode! Ovdje je jasno vidljivo da se hrvatski zakoni negdje ne poštuju te je ovim putem zatražio od Ministra policije da se ispita ovaj slučaj jer očito se radi o propustu policije i neka odgovorni snose odgovornost ili ako ne želi neka onda Ministar odstupi ako mu se ne obavlja posao kako treba!

Pokazavši na majicu koju je nosio, Opačak je završio: „I ova majica na meni s ovo starom slikom prije nekih 25 godina podsjeća na događaje iz vremena propale Jugoslavije kada je Hrvat morao šutjeti i trpjeti, a čini se da su se neke stvari vratile… samo bez petokrake!

Predsjednik Odbora za branitelje osječkoga HDZ-a umirovljeni general Mladen Mikolčević  je istaknuo da je proteklih dana stotine branitelja zvalo i tražilo našu reakciju. General Mikolčević oštro je osudio sve što se dogodilo na proslavi u Borovu te je upitao ‘otkad se Božić slavi u mimohodu automobila, s rakijom i četničkom scenografijom’. „Zašto se razlikujemo u Hrvatskoj državi, tj. zašto su neki zaštićen, a nekima nije niti približno dozvoljeno“!  Pozvao je mjerodavna tijela MUP-a da ispitaju taj slučaj i utvrde odgovornost, ocjenjujući kako se ne smije dopustiti da nas takvi događaji, koji podsjećaju na kasne osamdesete i rane devedesete godine prošlog stoljeća, vrate u to vrijeme.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: