Mediji su pozitivno reagirali na splitski odabir kandidata za gradonačelnika

12 01 2013

HDZ i službeno predstavio Ivaniševića: Splitu je potrebno razdoblje smiraja i čišćenja

Ivanišević u sredini
Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević rekao je danas da će – bude li izabran za gradonačelnika – sve odluke donositi transparentno i u skladu s Gradskim vijećem te je istaknuo da je Splitu potrebno razdoblje “smiraja i čišćenja”.

“Ako postanem gradonačelnik, obećavam da će cijela struktura koja je potpora gradonačelniku i gradski vijećnici, koji su često puta imali ulogu konfrontirati se do neprihvatljivih razmjera, ubuduće imati širom otvorene ruke za svoje djelovanje, puno uvažavanje, toleranciju i razumijevanje. Nadam se da ubuduće nijedan vijećnik splitskoga Gradskog vijeća neće napuštati sjednice tog tijela”, rekao je danas Vjekoslav Ivanišević na konferenciji za novinare splitskoga HDZ-a na kojoj je predstavljen kao kandidat te stranke na lokalnim izborima.

Poručio je kako nudi mir i konsolidaciju stanja u Splitu te dobru volju, toleranciju i srpljenje.

“Međutim, očekujem, a naš mediteranski duh tomu nije baš blizak, da slušamo jedni druge i da dijalog uistinu bude dijalog”, rekao je Ivanišević.

Na pitanje strahuje li da će, postane li gradonačelnik, kao arhitekt po struci ‘namještati’ poslove u Splitu, Ivanišević je odgovorio: “Neću namještati, podilaziti i kombinirati, nego ću planirati grad, a tko će se naći u tim planovima, ovisi o njegovoj osobnoj sposobnosti.”

Ocijenio je kako je krajnje vrijeme da se u Splitu uozbilje kad je riječ o odnosu prema jadranskoj obali i prema sugrađanima te da se “ne može graditi radi osobnog bogatstva i na račun planiranja grada”.

Na pitanje je li bilo takvih slučajeva, Ivanišević je odgovorio kako je “toga bilo dosta, mnogo i previše kroz nestručnost, nekompetentnost i nesnalažanje te kao posljedica ratnih zbivanja jer je rat veliko zlo i unosi u narod čudne dimenzije”. Istaknuo je kako je je potrebno razdoblje “velikog smiraja i velikog čišćenja” te kako je ovo novi početak, to jest novo doba.

Predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić, uz ostalo je rekao kako je HDZ u Splitu “krenuo u okupljanje narodnjačke konzervativne opcije”, ali u ovom trenutku ne razmišlja o suradnji s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma.

Na pitanje da komentira to što je jučerašnju kandidaturu Jakova Željka Prelasa za gradonačelnika Sinja, osim SDP-a, HNS-a i HSU-a, podupro i Savez za etičku i građansku Hrvatsku don Ivana Grubišića i hoće li se slična koalicija dogoditi i u Splitu, Škorić je odgovorio kako je don Grubišić “demantirao sam sebe jer je govorio da ga ne zanimaju političke opcije, stranke”.

“Don Grubišić je također govorio da neće ići u savez ni s kim, ali ponašanjem u Sinju potvrdio je da je ‘zec’ SDP-a”, rekao je Škorić i ocijenio kako je SDP “na silaznoj putanji” te se može očekivati da i u Splitu, slično kao i u Sinju, don Grubišićev savez podupre “lijevu opciju”.

Splitski Gradski odbor HDZ-a sinoć je na sjednici zatvorenoj za javnost jednoglasno odlučio za splitskoga gradonačelnika kandidirati arhitekta Vjekoslava Ivaniševića (1947.).

(H)
Foto: Paun Paunović / CROPIX 
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: