Nastavlja se progon svih koji misle hrvatski

8 01 2013
HDZ: Nastavlja li se progon svih koji misle hrvatski?

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
  • Predsjednik HDZ-a Tomislav KaramarkoNadbiskup Josip Bozanić i urednica emisije Karolina Vidović KrištoHRT
Piše: i.kri

HDZ je u priopćenju “brzo i trajno” uklanjanje emisije “Slika Hrvatske” iz programa HTV-a nazvao najnovijim dokazom cenzure na javnoj televiziji.

“Hrvatska demokratska zajednica nema se namjeru miješati u uređivačku politiku HRT-a, ali se oštro protivi svakom jednoumlju, a posebno javnog servisa kojeg financiraju hrvatski građani”, stoji u priopćenju HDZ-a koji je na ovu odluku HRT-a reagirao četiri dana nakon što je emisija skinuta s programa.

Želi se izgraditi televizija koja neće biti ni javna niti hrvatska

Navode da je emisija skinuta “samo zato što se urednica Karolina Vidović Krišto usudila iznijeti stavove od kojih se HRT poslije emitiranja ogradio priopćenjem”. Iz HDZ-a upozoravaju da najveći dio hrvatske javnosti nije upoznat sa sadržajem emisije koja se emitirala pod naslovom “Pedofilija kao temelj spolnog odgoja”, jer je ona emitirana samo preko satelita. Smatraju da je domaćem gledateljstvo uskraćeno i pravo da doznaju zašto je emisija cenzurirana.

“Opravdana je i sumnja da je žurno brisanje ove emisije, kao i marginalizacija ostalih namijenjenih dijaspori, jasna poruka našem iseljeništvu da teme o njihovom životu nisu dobro došle na Hrvatskoj televiziji, što je inače i u suprotnosti sa ugovorom kojeg HRT ima sa hrvatskom Vladom o obvezi proizvodnje programa za Hrvate u dijaspori”, pišu iz HDZ-a.

Iz najveće oporbene stranke smatraju da se novcem poreznih obveznika želi izgraditi “televizija na kojoj neće biti dopušteno drugačije mišljenje od mišljenja vladajuće nomenklature koja više neće biti ni javna, ni hrvatska”.

Hoće li biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski?

“Hoće li nakon smjene više od 40 urednika na svim razinama i najavljenog kažnjavanja Karoline Vidović Krišto na Hrvatskoj televiziji biti nastavljen progon svih koji misle hrvatski”, pitaju se iz HDZ-a koja napominje da će uvijek podržavati javnu televiziju “koja će zastupati interese cjelokupne javnosti i svih vjerskih zajednica, stajati u obrani ljudskih prava, jamčiti slobodu govora te dopuštati i drugačija mišljenja”. “Sve suprotno podsjeća na neka prošla totalitarna vremena za koja smo mislili da su daleko iza nas”, zaključuju iz HDZ-a.

Podsjetimo prošlog tjedna je glavni urednik HTV-a Dean Šoša skinuo s programa emisiju “Slika Hrvatske” nakon što je urednica Karolina Vidović Krišto u njoj pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece. Potom su prikazani i isječci iz kontroverznog filma “The Kinsey Syndrome” u kojem Christian J. Pinto, autor opskurne reputacije, nastoji moralno devalvirati znanstveni rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Urednica je od Vijeća HRT-a zatražila da se emisija stavi na program HRT-a 4.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: