Jandroković i Jelić o Vladinoj odluci povećanja plaća državnim dužnosnicima

7 01 2013
'Povećanjem plaća Vlada pokazuje bahatost i nesolidarnost s nacijom'

Goran Jandroković
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Piše: Tea Romić/VLM

Odluka o povećanju plaća državnim dužnosnicima za 20 posto dokaz je da Vlada pokazuje nesolidarnost s nacijom i ne razumije trenutak u kojem se nalazimo, poručio je u petak vrh HDZ-a.

Član predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik Gordan Jandroković kazao je da povećanje plaća, ali i odluka o preimenovanju zamjenika i pomoćnika agencija i zavoda iz službenika u dužnosnike dokazuje nekompetentnost, nonšalanciju i bahatost ove Vlade koja od početka svog mandata poteže poteze kojima šalje krive poruke javnosti. Podsjetio je tako na osam “nevjerojatnih odluka” Vlade u posljednjih osam godina – pretvaranju državnih službenika i ravnatelja u pomoćnike ministara, čime su postali dužnosnici i povećani su im koeficijenti, mogućnost ministara da angažiranja po nekoliko savjetnika, korištenje kreditnih kartica i viših razina razreda za aviokarte, ukidanje natječaja za izbor članova nadzornih odbora javnih poduzeća, povećanje broja članova u upravama, nabavku novih službenih automobila… Podsjetio je i kako je prethodna, HDZ-ova vlada sve te privilegije ukinula jer je bila svjesna težine stanja u državi, no ova Vlada, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, sva ta prava vraća.

– Vlada pokazuje nesolidarnost s nacijom i ne razumije trenutak u kojem se nalazimo. Potvrđuju i svoj karakter po kojem njima pripada sve, a svima ostalima koliko eventualno ostane. Smatrali su da im privilegije pripadaju i da im je to nužno. Bez obzira na to koliko narodu bilo teško, odlučili su uzeti ono što im navodno pripada – kritizirao je Jandroković kojem je sporna i odluka o pravu povrata dužnosnika na stara radna mjesta što ih postavlja u privilegirani položaj.

– Premijer je rekao da je stanje u državi izvanredno, i za građane jest, ali u negativnom smislu, dok je za Vladu izvanredno u pozitivnom smislu. Njima je doista izvanredno. Dok drugima postaje teško, njima je jednako ili bolje – tvrdi Jandroković.

Potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić pak tvrdi kako povećanje plaća državnim dužnosnicima nije odraz stanja u društvu. Svaka Vlada trebala bi predvoditi naciju i služiti joj, te ne bi smjela biti iznad naroda ni po čemu.

– Ovdje je evidentno prisutno postavljanje odvojenosti Vlade od naroda i početak je otuđenja, odnosno odnarođenja. Nije to toliko ni pitanje novca, nego poruke koja se šalje. Zato javno apeliramo da Vlada prestane s takvim odlukama – zaključio je Jelić.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: