Karamarko u Splitu poručio Mesiću da se koristi demagogijom iz 40-ih godina prošlog stoljeća

6 01 2013

Karamarko: SDP je ‘crvena peronospora’

  • Split, 05.01.2013., 13:03
  • Autor:S.P./B.V./A.E.    dnevnik.hr

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko iskoristio je svečanu sjednicu HDZ-a u Splitu kako bi poslao novu poruku aktualnoj vlasti, ali i svojim kritičarima.

Iz Dnevnika: HDZ-ova predizborna retorika

Iz Dnevnika: HDZ-ova predizborna retorika

Karamarko je tijekom govora na svečanoj sjednici povodom 23. obljetnice splitskog Gradskog odbora i odgovarajući na pitanja novinara SDP nazvao ‘crvenom peronosporom’ koje se treba riješiti.

‘Hrvatska se nalazi na raskrižju ne samo zbog teškog gospodarskog stanja, nego i zbog toga što ova vlada koja nije dobila mandat mijenjati Hrvatsku svjetonazorski, uporno, isključivo i samo to radi’, rekao je Karamarko. Optužio je predstavnike sadašnje vlasti za, kako je rekao, ‘diverzantski upad u naše školstvo gdje smo vrlo osjetljivi i nije nam svejedno kako će i tko odgajati našu djecu’.

‘Pogledajte što rade – ma kakav zdravstveni odgoj. Najprije su išli s građanskim odgojem, a mnogima od njih bi trebao građanski odgoj jer nisu išli na vjeronauk. Pogledajte s kojom agresijom jurišaju na Crkvu, na sve naše tradicionalne vrijednosti’, istaknuo je Karamarko. Zamjerio je onima koji su hrvatsku državu, kako je rekao, proglasili ‘slučajnom’ i ‘apsurdom’ zanemarivši da je za nju u Domovinskom ratu živote dalo 15.000 ljudi.

Karamarko je pri tomu istaknuo kako je HDZ ‘pred velikom zadaćom’ radi obrane vrijednosti na kojima je utemeljena hrvatska država. ‘Mi nećemo i ne smijemo izdati naše branitelje’, kazao je.

>> ‘Oni koji uživaju u provlačenju Tita kroz blato ne smiju biti budućnost ove zemlje’

Karamarko je opovrgao i kako je HDZ kandidirao bivšeg nogometašaZvonimira Bobana za gradonačelnika zagreba, nazvavši takvo što ‘glupošću’.

Nije ostao dužan niti bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću, koji je jučer na dodjeli posebne nagrade za održavanje vrijednosti antifašizma poručio kako ‘Oni koji sami sebe proglašavaju velikim domoljubima, koji svoje domoljublje iscrpljuju u prekapanju grobnica i prebrojavanju mrtvih iz proteklih ratova, koji uživaju u tome da kroz blato provlače velikane antifašističke borbe na čelu s Josipom Brozom Titom, takvi nisu i ne smiju biti budućnost ove zemlje’.

Karamarko je Mesiću poručio kako se koristi demagogijom iz 40-ih godina prošlog stoljeća.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: