HDZ u Splitu ide s dr. Anđelinovićom, u Zagrebu s D. Siriščevićom

6 01 2013

Doktor Šimun Anđelinović bit će kandidat HDZ-a za gradonačelnika Splita, a i u glavnom gradu Hrvatske bi boje HDZ-a mogao predstavljati jedan doktor.

Dok je u Splitu danas sve konačno odlučeno, u Zagrebu se vrh stranke još lomi oko tri imena: ravnatelja koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražena Siriščevića, te saborskih zastupnika Andreja Plenkovića i Ivana Domagoja Miloševića.

Favorit je Dražen Siriščević, ali on nije još odlučio hoće li pristati na tu ponudu. Kako doznajemo u zagrebačkom HDZ-u, Širiščević je obećao da će nakon što se vrati sa skijanja reći svoju konačnu odluku; odnosno hoće li pokušati napraviti s HDZ-om u Zagrebu ono što je napravio s operom u Hrvatskoj.

Ako Siriščević odbije, kocka će pasti na jednog od dvojice HDZ-ovih saborskih zastupnika. Kako im karijera više ovisi o stranci nego što ovisi Siriščeviću, procjena je vrha stranke da će i Andreju Plenkoviću i Ivanu Domagoju Miloševiću biti teže reći ne Tomislavu Karamarku i Milijanu Brkiću. Filmskim riječnikom, ako kocka padne na njih dvojicu dobit će ponudu koja se ne odbija.

Oko te dvojice su Karamarkovi ljudi podijeljeni. Navodno je najveći zagovaratelj Andreja Plenkovića Krešimir Macan, PR stručnjak koji nije član stranke, ali je u dobrim odnosima s Tomislavom Karamarkom. No, većina zagrebačkih HDZ-ovaca je, ako već moraju birati između njih dvojice, sklonija Ivanu Domagoju Miloševiću jer im je “Andrej Plenković suviše sličan Jasenu Mesiću”. Drugim riječima, za HDZ-ovu bazu isuviše lijevo, osobito ako se dotaknu teme iz drugog svjetskog rata.

I zato, kada će već morati lijepiti plakate za nekoga, u zagrebačkom HDZ-u su najskloniji doktoru koji se radije bavio ekonomijom nego medicinom.

I dok se oni tek trebaju kod šefa izboriti za svog doktora, splitskim HDZ-ovcima je uspjelo da proguraju svoga. Iako Tomislav Karamarko danas na proslavi 23. godišnjice splitskog HDZ-a nije želio javno potvrditi njegovo ime, potvrdio ga je svojim suradnicima. A oni tvrde da će odluka kako je Šimun Anđelinović kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika biti obznanjena službeno već u iduća dva dana.

Anđelinović je šef splitske patologije, a bio je i bliski suradnik bivšeg ministra Dragana Primorca.

Vrh HDZ-a je bio skloniji aktualnoj dogradonačelnici Anđelki Visković s kojom su već dogovorili i njeno učlanjivanje u stranku, ali Petar Škorić se pokazao tvrđim orahom od Ante Zvonimira Golema. Kod Tomislava Karamarka je inzistirao na Anđelinoviću tvrdeći da će se cijeli gradski odbor pobuniti i da slobodno mogu biti raspušteni ako bude izabrana Viskovićka.

Škorić je uvjeravao vodstvo kako će se cijelo članstvo pobuniti i kako neće željeti stati iza žene koja je bila zamjenica Željka Keruma.

Naposljetku se izborio za Anđelinovića uz obećanje Karamarku kako će sam dati ostavku ako HDZ u Splitu ne ostvari bolji rezultat nego na prethodnim izborima.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: