“Crvena peronospora” na vlasti nije ljevica jer su to najgori kapitalisti koji ne plaćaju svoje radnike

6 01 2013

Karamarko u Splitu: “Crvena peronospora” na vlasti nije ljevica, jer su među njima najgori kapitalisti koji ne plaćaju radnike

U skladu s politikom decentralizacije Hrvatske demokratske zajednice, splitska organizacija ima slobodu sama odlučiti o kandidatu za gradonačelnika, ali ima i odgovornost za tu odluku, kazao je u Splitu novinarima Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na proslavi 23. godišnjice osnutka Gradskog odbora ove stranke. Jednako je komentar bio i na pitanje o koaliciji sa Hrvatskom građanskom strankom Željka Keruma.

Odluka o kandidatu za splitskog gradonačelnika trebala bi se znati za par dana, kazao je, dodavši kako u Zagrebu stranka sigurno neće stati iza kandidature Milana Bandića.

– Imat ćemo svojeg kandidata ili neku nestranačku osobu koja mora biti iznimnih kvaliteta, a Bandić to nije – pojasnio je Karamarko.

Ukupno oko 200-tinjak članova, simpatizera i gostiju stranke okupilo se u dvorani hotela Atrium kako bi se podsjetili uloge Hrvatske demokratske zajednice u proteklih 23 godine. Pod blagim pogledom i očinskim osmijehom pokojnog predsjednika dr.Franje Tuđmana, čiji je veliki portret dominirao pozornicom, još jednom su podsjetili da bez HDZ-a ne bi bilo ni Hrvatske.

Predsjednik splitskog odbora stranke Petar Škorić u svojem je govoru istaknuo kako je HDZ potpuno stabiliziran kao stranka dijaloga i zajedništva, koja u svojem članstvu nalazi ogroman potencijal za novi uzlet. Prozvao je vlast kao potpuno nespremnu, antisocijalnu i ekstremno liberalnu, dok je, što se gradonačelnika tiče, istaknuo kako Splitu treba gradonačelnik koji će raditi “puno više od pet sati na dan”, bocnuvši na taj način don Ivana Grubišića.

Nije poštedio ni kandidata SDP-a, Ivu Baldasara:

– Neki su u ratu pobjegli iz Splita, a sada bi željeli biti gradonačelnici – kazao je, i pobrao aplauz.

Kao bitan dio programa HDZ-a Škorić je naglasio natalitetnu politiku, pa je pozvao mlade da se žene jer “nema Hrvatske bez Hrvata” i pobrao još veći pljesak.

– Ova vlada nije dobila mandat da mijenja svjetonazor, nego da učini boljim život građanima – kazao je u svojem govoru Tomislav Karamarko. HDZ je, kazao je, ostvario stoljetni san Hrvata o svojoj državi, no u nekim stvarima su zakazali.

– Da bi išli dalje, trebamo se pogledati u oči. Nakon Domovinskog rata, neki su poželjeli naplatiti svoje domoljublje, i građani su nas kaznili na izborima 2000-te. Kaznili su nas zbog privatizacije, korupcije, bespovratnih kredita… 2003. godine krenuli su mnogi pozitivni procesi, ali onda opet repriza: korupcija, pljačka državnog proračuna, Fimi medije, opet naplaćivanje svojeg hrvatstva – nabrajao je Karamarko dok je raspoloženje uzvanika vidljivo tonulo.

Podigao ih je kazavši kako se tim pojedincima sada sudi, i osvrnuvši se opet na vlast: nazvao ih je “crvenom peronosporom”, prozvao ih da se nikada nisu odrekli komunizma, da su bili protiv stvaranja hrvatske države “koju nikada nisu ni voljeli ni željeli”, da nisu niti ljevica jer su među njima “najgori kapitalisti koji ne plaćaju radnike”, obećao zabranu obilježja komunizma i promjenu ulica i trgova koja nose ime Josipa Broza Tita, odnosno najavio povratak pravim vrijednostima koje je presonilizirao dr.Franjo Tuđman.

MARIJO KAVAIN
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: