Skoro 90 izaslanika od 335 pozvanih se kandidralo za razne funkcije u zagrebačkom HDZ-u

18 12 2012

Tristo trideset i pet izaslanika birat će danas u hotelu Internacional novovodstvo zagrebačkog HDZ-a koje je raspušteno prije nekoliko mjeseci. Za predsjednika se natječe dvoje kandidata – Andrija Mikulić, čovjek od povjerenja vrha stranke, napose glavnog tajnika Milijana Brkića Vase (koji je bio povjerenik nakon raspuštanja), te kipar Ivan Kujundžić, iza kojeg su navodno Ivić Pašalić i Milan Kujundžić, Karamarkov oponent s unutarstranačkih izbora. Čak 67 kandidata natječe se za mjesta 39 članova Gradskog odbora, a na pet mjesta u Nadzornom odboru puca 18 kandidata.

Andrija Mikulić, najizvjesniji pobjednik, spada u ekipu koja je nasapunala dasku bivšem šefu zagrebačkog HDZ-a Anti Zvonimiru Golemu i dovela do raspuštanja te organizacije. Golem, iako je bio najavljivao svoju ponovnu kandidaturu, nije izabran ni za izaslanika. Mikulić je i član povjerenstva koje je organiziralo izbore za GO HDZ-a, ali u HDZ-u u tom, po mišljenju nekih, mogućem sukobu interesa ne vide ništa čudno ni sporno jer “to je sve čisto po Statutu stranke”.

Mikuliću oponenti zamjeraju da je u HDZ ušao tek 1997. godine, ali da je zato bio član UJDI-a (Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu). On odgovora da i ne zna što je UJDI, ali “da je od podmetanja puno bitnije to što je u kampanji obišao sve područne ogranke, upoznao ljude na terenu i svakome stisnuo ruku”.

Ivanu Kujundžiću se pak spočitava podrška Ivića Pašalića i M. Kujundžića koji bi preko njega htjeli kontrolirati zagrebački HDZ.

– Pašalića nisam vidio 10 godina, a kandidirao sam se iz inata kad sam shvatio da po volji vrha stranke mora biti izabran Mikulić – tvrdi Kujundžić. Od 335 izaslanika, nakon raspuštanja ogranaka Dubrava, Stenjevec i Trešnjevka – jug, u HDZ-u tvrde da je tek 27 novih.

Ivana Puljić Šego, Vecernji list

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: