U slučaju ministra Jakovine nije riječ ni okakvom propustu nego o smišljenom i namjernom činu

15 12 2012

13. prosinca 2012.

Ministar Jakovina radio je smišljeno

Saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković danas je kazao kako su se pojavili neki novi elementi u slučaju ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine iz kojih je vidljivo da se ne radi o njegovom propustu, kako je to isprva predstavio, već o smišljenom i namjernom činu, zbog čega HDZ od njega traži ostavku ili da ga smijeni premijer Milanović.

 

 

“Pojavili su se neki novi elementi iz kojih je jasno vidljivo da je ministar Jakovina i tijekom 2012., kao ministar još uvijek bio ne samo vlasnik poduzeća nego i ovlaštena osoba za zastupanje poduzeća te da je podnio i financijsko izvješće 18. lipnja 2012.”, naveo je Jandroković.

To je, vidljivo iz dokumenta koje je objavio jedan portal, što dramatično mijenja činjenice koje je jučer javnosti predstavio premijer Milanović kada je rekao da se radi o propustu ministra Jakovine.

Jasno je vidljivo da se ne radi o propustu nego o smišljenom i namjernom činu ministra Jakovine te da je cijelo vrijeme bio svjestan da to što čini nije u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, rekao je Jandroković, ocijenivši da to nije moralno i da zbog takvih stvari ministri moraju odgovarati.

Ponovio je zahtjev Kluba HDZ-a da ministar Jakovina da ostavku ili, ako to ne želi, nakon što je očito obmanuo i predsjednika Vlade, da ga Milanović smijeni.

“Ako to ne učini, onda je jednako odgovoran kao i ministar Jakovina, za prikrivanje tog nečasnog djela”, ustvrdio je Jandroković.

Naglasio je kako će inzistirati da se ta tema na skine olako s dnevnog reda s obzirom da su otvorene druge teme koje ovo žele zasjeniti ili baciti u drugi plan.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: