Razočaravajući potezi Vlade

15 12 2012

14. prosinca 2012.

Odustajanje Vlade od nizinske pruge Rijeka-Zagreb loš je potez

Hrvatska demokratska zajednica ocjenjuje kako je potez Vlada premijera Zorana Milanovića da odustane od projekta razvoja nizinske pruge Rijeka-Zagreb u trenutku kad Hrvatska ima priliku postati nova strateška ulazna točka za Europsku uniju razočaravajući.

 

“Razočaravajuće je da premijer odustaje od nizinske pruge, nakon što je prije pet mjeseci rekao da međunarodni natječaj samo što nije krenuo”, ustvrdio je saborski zastupnik HDZ-a Domagoj Ivan Milošević te od Vlade zatražio da još jednom razmisli i nikako ne odustane od tog projekta.

Naglasio je da Hrvatska danas, na pragu ulaska u EU, ima priliku postati nova strateška ulazna točka za Europsku uniju podsjećajući da je naša zemlja globalno konkurentna upravo po svom geostrateškom položaju te da postoji mogućnost da, kroz infrastrukturu, razvija logistiku i industriju.

“Otvara se prostor da kroz luku Rijeka, zahvaljujući nizinskoj pruzi, postanemo novi ulaz za robe s Dalekog istoka i Dalekog zapada, kao i mjesto izvoza iz EU za druga tržišta”, kazao je Milošević. Ocijenio je i da bi Rijeka jednom mogla postati europski Hong Kong, koji je dokaz da na jednom mjestu može biti luka odnosno industrija i brodogradnja, ali i turizam.

Predsjednik HDZ-ovog Odbora za promet, pomorstvo i veze Oleg Butković je ocijenio zabrinjavajućim što “SDP odustaje od svih bitnih infrastrukturnih projekta”.

“Nedavno smo čuli da odustaje od autoceste Rijeka-Žuta Lokva, sada odustaju od nizinske pruge”, kazao je i dodao kako u HDZ-u ne mogu shvatiti da hrvatska Vlada donosi odluke da se takva pruga ne gradi ili da se zaustavi, a takvi projekti su važni za cijelu Hrvatsku.

Upitao je i za koje će projekte Vlada aplicirati i što će ponuditi EU za financiranje ako ne jednu nizinsku prugu koja je od državnog značaja za razvoj riječke luke i za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: