Prgomet shvatio da nema potporu kakvu je mislio da ima unutra stranke

15 12 2012

Predsjedništvo HDZ-a ribalo Prgometa jer je kritizirao Vasu

Nitko od članova Predsjedništva pak od Brkića nije tražio da se izjasni o navodnom plagijatu

PovećajPredsjedništvo HDZ-a ribalo Prgometa jer je kritizirao Vasu

Drago Prgomet
Foto: ‘Patrik Macek/PIXSELL’
Piše: Iva Puljić-Šego/VLM

Dragu Prgometa, zamjenika šefa HDZ-a, koji se u medijima jedini usudio kritizirati glavnog tajnika Milijana Brkića Vasu zbog navodno plagiranog diplomskog rada, ribalo je jučer Predsjedništvo HDZ-a. Raspravu o medijskom prepucavanju Prgometa i Dubravke Šuice, koja je Prgometa bila optužila da je zec iz SDP-ova šešira, otvorio je politički tajnik Tomo Čuljak.

Iako je Prgomet čvrsto stao iza svega što je na račun Brkića rekao, tvrdeći da je govorio pošteno i iskreno, članovi Predsjedništva pokušavali su mu objasniti da nije u redu da preko medija udara po stranci i to pred lokalne izbore. I šef HDZ-a Tomislav Karamarko tumačio mu je koja je njegova funkcija kao zamjenika i koje su njegove ovlasti te da stranka u svojim istupima treba biti jedinstvena. Naši izvori kažu da je cijelo Predsjedništvo zauzelo stav da se Prgomet ponaša kao zec iz SDP-ova šešira. Nitko od članova Predsjedništva pak od Brkića nije tražio da se izjasni o navodnom plagijatu, a on sam je, prenose nam, rekao da ne želi da ga itko brani u medijima. Jednako tako baš nitko od članova Predsjedništva navodno nije tražio da se Karamarko izjasni oko afere praćenja novinara “jer tu ne treba ništa objašnjavati”.

No, on je sam na početku sjednice imao potrebu članovima Predsjedništva rastumačiti “da je policija istragu provela na zahtjev DORH-a i da novinare nitko nije pratio nego su im kontorlirani telefonski kontakti”. Izvještajni Sabor HDZ-a bit će pak 28. veljače, a na njemu će se mijenjati Statut stranke i program.

Statut će biti demokratičniji, izbacit će se odredbe o brisanju članova. Umjesto Milijana Brkića u Sabor će pak ući Banjalučanka Marija Rapo.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: