Tuđman je volio Split i Split je volio Tuđmana

8 12 2012

Karamarko u Splitu: Tuđman je donio demokraciju i slobodu ovom narodu

SUBOTA, 08 PROSINAC 2012 16:57

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio otkriti imena kandidata za gradonačelnika Splita već je rekao kako će odluku o tome donijeti sljedeći tjedan.

– Vrte se mnoga imena, dosta smo licitirali oko toga, razgovarali smo s mnogim kandidatima. Gledamo ankete, bit ćemo pametniji u suradnji s našim prijateljima u Gradskom odboru vjerojatno za nekoliko dana. Ništa o ovom ne znamo, a možda sve znamo, ali danas nećemo ni o čemu odlučivati. Povremeno imamo te slatke muke oko kandidata. Na ovim izborima pojavit će se nova lica, stranka ide samo naprijed, izjavio je Tomislav Karamarko na današnjoj javnoj tribini “Dr. Franjo Tuđman-Sve za Hrvatsku”.

Predsjednik HDZ-a u Split je stigao u povodu obilježavanja trinaeste obljetnice smrti Franje Tuđmana.

Kazao je kako je svaka suvremena europska država u 20. stoljeću imala političara koji je u presudnom trenutku za svoju zemlju odradio povijesno djelo, a u Hrvatskoj je to Franjo Tuđman.

– Svaka suvremena stranka u 20. stoljeću imala je političara, čovjeka koji je u presudnom momentu za svoju zemlju odradio povijesno djelo. Engleska ima Churchilla, a mi imamo Tuđmana. Njegovo povijesno djelo je veliko. Mi ulazimo u EU, ali moramo ući s vrijednostima stvorenima 90-ih godina – rekao je Karamarko i dodao kako se politička doktrina dr. Tuđmana zatvara  ulaskom Hrvatske u EU.

– Tuđman je je donio demokraciju i slobodu ovom narodu, ne vidim što je tu sporno. Bilo je devijacija u HDZ-u, što se tiče koruptivnih aktivnosti, kriminala i sličnih pojava protiv kojih smo se borili. Ja sam pokretao te procese, nitko drugi iz nijedne druge stranke. Bilo je pokušaja detuđmanizacije i to je stranku obezglavilo, učinilo je neprepoznatljivom. Zato se vraćamo predsjedniku Tuđmanu. SDP-u poručujem da izgube nadu jer ništa dobro ne rade ni za ovaj narod, ni za ovu Županiju. Mi smo u tijelu i biću hrvatskog naroda – istaknuo je Karamarko.

Petar Škorić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, rekao je da je Tuđman bio “preporoditelj, obnovitelj i utemeljitelj hrvatske države.”

– Tuđman je volio Split i Split je volio Tuđmana. Ova obljetnica je posebna jer se odvija u ozračju oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču – rekao je Škorić i najavio da je HDZ spreman za preuzimanje vlasti u Splitu.

O prvom hrvatskom predsjedniku na splitskoj tribini su također govorili Andrija Hebrang, Ćiro Blažević, Tihomir Dujmović, Ivica Kostović i Andro Ozretić.

 

R.H.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: