Nervozni EPH-ovci ne uspijevaju zavaditi vrh HDZ-a s najjačom HDZ-ovom gradskom organizacijom

7 12 2012

ŠKORIĆ UVJEREN DA SU VELIKA STRANKA

Splitski HDZ protiv Karamarka: umjesto Visković, žele Anđelinovića

Šimun Anđelinović / Foto: Arhiv CROPIX
Splitski HDZ, kako doznajemo iz povjerljivih izvora, pokušat će sutra po posljednji puta uvjeriti šefa stranke Tomislava Karamarka da odustane od kandidature Anđelke Visković za gradonačelnicu Splita.

Karamarko, naime, dolazi u Split na svečanu tribinu povodom godišnjice smrti prvog predsjednika Franje Tuđmana, a nije tajna da se većina lokalnih HDZ-ovaca na čelu s aktualnim vodstvom i predsjednikom gradskog odbora Petrom Škorićem, protivi njegovoj ideji da stranka na izborima podrži Anđelku Visković, do jučer odanu zamjenicu Željka Keruma.

Koliko su bijesni govori i podatak da još uvijek aktualnu splitsku dogradonačelnicu nisu ni pozvali na tribinu o Franji Tuđmanu, a pozive su uredno dobili više-manje svi gradski političari.

Škorić i njegovi ljudi stoga će baciti na stol  i posljednju kartu koja im je preostala u rukavu te Karamarku ponuditi novog kandidata – uglednog splitskog patologa i sveučilišnog profesora dr. Šimuna Anđelinovića koji je u stranci od ranih devedesetih, dakle od samih početaka.

Službeno bi ga, tvrdi naš izvor, trebali kandidirati tek za tjedan dana. U subotu bi, dakle, kako doznajemo, trebali tek pripremiti teren s nadom da će se šef na koncu ipak ohladiti od Viskovićke.

Škorić nam danas nije želio komentirati mogućnost da gradski HDZ na koncu kao protuudar kandidira dr. Anđelinovića za novog splitskog poteštata. No, nije nam ni demantirao glasine.

– HDZ u Splitu još nije na stranačkim tijelima otvorio pitanje gradonačelnika. Sve po tom pitanju, dakle, ostaje na razini spekulacija. Mi ćemo na vrijeme izići sa svojim kandidatom za gradonačelnika. Pritisak koji se stvara oko ovog pitanja, kao i stalne spekulacije o našem kandidatu govore kako je HDZ i dalje velika stranka – poručio je Škorić.

L. KOVAČIĆ
Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: