HDZ-u ne trebaju ni Milan Bandić ni Anđelka Visković

7 12 2012

Demantirane spekulacije: HDZ neće podržati Milana Bandića ni Anđelku Visković

PETAK, 07 PROSINAC 2012 13:00
Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš opovrgnula je novinske spekulacije da će HDZ na lokalnim izborima u svibnju podržati kandidaturu Milana Bandića za još jedan gradonačelnički mandat, ističući da će stranka ići s vlastitim kandidatom za gradonačelnika Zagreba.
‘Podrška Bandiću ne dolazi u obzir, ići ćemo s vlastitim kandidatom’, rekla je Oruč Ivoš, a na pitanje odnosi li se to i na možebitni drugi krug izbora, kazala je kako HDZ očekuje da će njihov kandidat ući u drugi krug.
HRT javlja, kako je potpredsjednik stranke Božidar Kalmeta novinarima u Hrvatskom saboru rekao da stranačka tijela nisu raspravljala o eventualnoj podršci Bandiću ni drugim kandidatima.
‘Ne vidim zašto HDZ ne bi podržao i nekog nestranačkog kandidata, ako negdje nema dobrog i kvalitetnog kandidata koji može obavljati funkciju gradonačelnika ili nema takav rejting da može pobijediti’, rekao je Kalmeta.

Međutim, naglasio je kako nije čuo da se u stranci uopće razmišlja o Bandiću te da je siguran da će HDZ ‘dobro razmisliti koga kandidirati u Zagrebu i ići na pobjedu’.

Prema istom izvoru, Kalmeta je naglasio kako nije čuo da se u stranci uopće razmišlja o Bandiću te da je siguran da će HDZ dobro razmisliti koga kandidirati u Zagrebu, jer će u glavnom gradu stranka ići na pobjedu.

Kalmeta također ne zna ni otkud uopće dolaze spekulacije o tome da će HDZ podržati kandidaturu Milana Bandića, a kazao je i kako je o spekulacijama vezanim za navodnu potporu stranke sadašnjoj Kerumovoj dogradonačelnici Splita Anđelki Visković doznao iz novina.

Na pitanje kada će HDZ raspravljati o kandidatima, odgovorio je da je Predsjedništvo HDZ-a na sjednici u Rijeci okvirno dogovorilo da bi do kraja ove godine ili u prvoj polovici siječnja imali kandidate za veće i važnije gradove i županije, a onda vjerojatno i za općine i za sve ostalo.

 

R.H.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: