Milijan Brkić, zbog kampanje i profesionalnog angažmana u stranci, zamrznuo mandat u Saboru

5 12 2012

ZAMRZNUT ĆE MANDAT

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić: Privremeno odlazim iz Sabora

O tome razmišljam već nekoliko mjeseci, nije moguće kvalitetno raditi posao zastupnika i glavnog tajnika, a sad sam i šef izbornog stožera

PovećajGlavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić: Privremeno odlazim iz Sabora

Milijan Brkić
Foto: ‘Patrik Macek/PIXSELL’
Piše: Iva Puljić-Šego/VLM

Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a, nakon Nove godine privremeno će zamrznuti saborski mandat, a umjesto njega u Sabor će ući netko od preostalih sedmero kandidata s liste za dijasporu budući da je on u Sabor ušao u XI. Izbornoj jedinici.

– O tome razmišljam već nekoliko mjeseci jer nije jednostavno istovremeno biti i glavni tajnik stranke i zastupnik u Saboru. Sada sam i šef izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore i nemoguće je kvalitetno izvršavati sve tri funkcije – tvrdi Brkić. Da se privremeno povlači iz Sabora odlučio je, nastavlja, u dogovoru sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Njegova “evakuacija” iz Sabora dolazi nedugo nakon što je Jutarnji list objavio priču o tome da je plagirao diplomski rad na studiju Kriminalistike. Je li to pravi razlog njegova povlačenja jer je vrh stranke procjenio da je zbog toga najslabija karika HDZ-a u parlamentu?

– To su gluposti. Svoj mandat mogu bilo kada ponovno aktivirati – kratko je odgovorio Vaso i dodao da će vidjeti hoće li se u Sabor vratiti nakon lokalnih izbora. Iz Sabora odlazi nakon Nove godine jer od tada kreće preustroj i reorganizacija HDZ-a koji će, prema Brkićevim riječima, postati efikasniji servis svom članstvu. Predsjedništvo stranke odlučit će pak tko će od kandidata s liste za dijasporu Vasu zamijeniti u Saboru. Osim što se u medijima zavrtila priča o plagiranom diplomskom radu, proteklih je dana u intervjuu Novom listu zamjenik šefa HDZ-a Drago Prgomet jasno rekao da bi on, da se otkrije da je prepisao diplomski rad, otišao iz stranke.

Prema tome, poručio je da bi i Brkić trebao napustiti HDZ. U Vasinu obranu stala je pak potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica koja je poručila da bi Prgomet bio dobar – SDP-ovac jer umjesto po Vladi i SDP-u udara po HDZ-u.

>>Šuica o izjavama Drage Prgometa: On je zec iz SDP-ova šešira

Osim Prgometa, koji nije u milosti vrha stranke jer “spletkari i muti vodu”, a i na unutarstranačkim izborima pripadao je suprtonoj struji od Karamarkove, nitko drugi u HDZ-u nije imao hrabrosti ili potrebe reći svoj stav o Brkićevom navodno plagiranom diplomskom radu. Nakon što je Vasu zaštitio Karamarko i rekao da on nije prepisivao nego je kompilirao, ostali se, valjda, nisu “šteli mešat”.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: