Karamarko i R. Tomašić potpisali koalicijski sporazum

28 11 2012
27. studenoga 2012.

Potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević

Sporazum o trajnoj političkoj suradnji na razini Republike Hrvatske između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske stranke prava (HSP) dr. Ante Starčević, u Vukovaru su danas potpisali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević.

 

 

Sporazumom je predviđeno usuglašeno djelovanje te dvije stranke u pitanjima bitnim za razvoj i napredak Republike Hrvatske te zajednički izlazak na izbore za Europski parlament i Hrvatski sabor dok je, kada je riječ o lokalnim izborima, preporučen zajednički izlazak “gdje god je to moguće”.

Po riječima T. Karamarka, “pet do dvanaest je da se ujedine državotvorne stranke i pokušaju Hrvatsku učiniti boljom i pravednijom”.

“Nećemo dopustiti da se bilo koja hrvatska vrijednost nastala devedesetih godina relativizira i stavlja u drugi plan iza socijalističkih vrijednosti koje nam se danas nude i nameću”, poručio je Karamarko nakon potpisivanja sporazuma.

Ruža Tomašić ocijenila je kako temeljem sličnosti svojih programa dvije stranke žele poslati poruku građanima Hrvatske da imaju znanja i sposobnosti oživotvoriti i stvoriti nove vrijednosti na političkoj sceni Hrvatske.

“Prošli izbori su nas naučili da svatko tko kaže da je desničar i pravaš, to i nije. Uz to, mislili smo da će Kukuriku koalicija nešto napraviti, ali nije”, navela je Tomašić govoreći o razlozima uspostavljanja trajne suradnje s HDZ-om.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko položio je vijence i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, Centralnom križu, Trpinjskoj cesti, Spomen domu Ovčari, grobu Blage Zadre te kod spomenika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: