3 : 0 ZA HDZ

28 11 2012

3:0 za HDZ

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas u Osijeku kako distanciranje HNS-a, kao koalicijskog partnera SDP-a, od uvođenja poreza na imovinu znači da se može govoriti o krizi vlasti.

 

 

Tijekom posjeta osječkom ogranku stranke, koji danas proslavlja 23. obljetnicu osnutka, na novinarsko pitanje o tome znači li taj potez HNS-a da se može govoriti o krizi vlasti, Karamarko je odgovorio: “Apsolutno, oni su u krizi, od kako su se formirali. Drago mi je da je i HNS podržao HDZ u nastojanju da taj porez ne zaživi.”

Ocijenio je kako porez na imovinu vodi potpunom osiromašenju najširih slojeva pučanstva te da je to “jedan agresorski potez”.

“Vlada u ovih godinu dana nije bila u stanju pokrenuti nijedan investicijski ciklus pa je normalno da proračunske rupe pokušava popuniti na najbrutalniji način, jer ovo je brutalan napad na hrvatske građane”, ustvrdio je Karamarko.

Istaknuo je kako stranka neće dopustiti da se zaboravi što je HDZ učinio za hrvatsku državu iako to mnogi danas pokušavaju umanjiti ili relativizirati.

Ocijenio je kako danas mnogi pokušavaju umanjiti djelo dr. Franje Tuđmana, relativizirati Domovinski rat, te i dalje promiču vrijednosti socijalističkog sustava kao nešto što je vrijedno pažnje i čemu bismo trebali poučavati djecu.

Ustvrdio je kako je promovirao ideju ideološke obnove i retuđmanizacije HDZ-a kako bi se preobrazila u stranku suvremenog europskog demokršćanstva. Ocijenio je kako su “lopovluk i korupcija već izvan HDZ-a, a autentično domoljublje vratilo se u HDZ”.

Na novinarsko pitanje hoće li HDZ na lokalnim izborima u toj županiji i gradu Osijeku izići samostalno ili u koaliciji, Karamarko je odgovorio kako stranka “stvara okvir za koaliranje”, ali vodstvo HDZ-a “ne transferira univerzalnu pamet iz Zagreba, u sve županije i gradove”, nego će to prepustiti lokalnim organizacijama na terenu.

Ocijenio je kako je važnost osječke organizacije HDZ-a i Slavonije nemjerljiva jer su Slavonci bili najbrojniji na osnivačkoj skupštini HDZ-a u Zagrebu, a utemeljitelji stranke iz Osijeka i Slavonije među najzaslužnijima su za osnivanje neovisne hrvatske države.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: