Karamarko: “General Gotovina je nadstranačka pojava i fenomen”

25 11 2012

 

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko se, jučer u Zadru, susreo s generalom Anton Gotovinom, prvi put od njegovog povratka iz Haaga. Predsjednik HDZ-a i general Gotovina srdačno su se izgrlili u zadarskoj katedrali Sv. Stošije.

 

Ante Gotovina i Tomislav Karamarko

“To ne znači da Gotovina ulazi u HDZ. On je nadstranačka pojava i fenomen, isto kao i general Markač. Mislim da ih čitava Hrvatska ima pravo svojatati. Nemojmo u ovom trenutku politizirati ni stranački opredjeljivati generale”, rekao je Karamarko. 

No, nije mogao propustiti priliku da istakne kako bi Gotovinu volio vidjeti u redovima HDZ-a. Ukoliko se general bude bavio politikom, Karamarko se nada da će to biti “politika stranke koja je vodila obrambeni rat, na tragu učenja Franje Tuđmana za kojeg znam da ga Gotovina jako respektira”.

“Rekao bih da general Gotovina u ovom trenutku zrači duhovnom snagom, koja pokazuje da je daleko iznad stranačkih podjela. Svi dobro znaju što su stranke i što je hrvatska politika u ovom trenutku. Ima tu dosta prljavštine i podmetanja, a Gotovina je daleko iznad toga”, kaže Karamarko.

Gotovina: Politika nije moj izbor

General Ante Gotovina poručio je u izjavi za HRT kako se nema namjeru baviti politikom ni na kojoj razini.

“Ne, to nije moj izbor”, kazao je general Gotovina u razgovoru za HRT.

Upitan o dojmovima oko dočeka u Zadru, gdje ga je na prepunom Forumu pozdravila mnoštvo građana, kazao je kako je to njihovo zajedničko zadovoljstvo.

“Ovaj dan čekao sam dugo, došao sam kući, došao sam među svoje. Svi se znamo, imamo nešto zajedničko. Imamo lijep dan i blagdan sv. Krševana je dobar trenutak da se svi sastanemo”, kazao je Gotovina te istaknuo da su tu i njegovi prijatelji, suborci iz svih dijelova Hrvatske i iz BiH koji su sudjelovali u sustavu obrane.

Na konstataciju da je njegov susret s invalidima Domovinskog rata u Zadru bio dirljiv, istaknuo je kako su to njegovi prijatelji, suborci koji su prošli najteže i s time žive.

“Koliko – toliko moramo uvijek biti s njima, oni su naša braća”, zaključio je general Gotovina koji je jučer u Zadru primio povelju počasnog građanina.

 

R.H.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: