ZAJEDNICA ŽENA HDZ-a KATARINA ZRINSKI U VUKOVARSKOJ KOLONI SJEĆANJA

19 11 2012

19. STUDENOG 2012. 09:51h

FOTO: Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski u vukovarskoj koloni sjećanja

 

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Osječko-baranjske županije obilježila je 18. studenoga Dan sjećanja na žrtvu Vukovara sudjelovanjem u Koloni sjećanja u Vukovaru zajedno s majkama poginulih branitelja.

Jedna majka, Jela Trbara, čiji je sin prvi poginuo u oslobađanju vojarni u Đakovu, hodočastila je bosonoga putem od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i tako prikazala svoju žrtvu za sve poginule hrvatske branitelje.

Na Memorijalnom groblju žene HDZ-a su položile vijenac i upalile svijeće kod spomenika i na grobu generala Blage Zadre, a posebno su se obradovale susretu s generalom Mladenom Markačem.

Po povratku u svoje gradove i općine žene HDZ-a su odale počast paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima u Osijeku, Belišću, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Strizivojni i Našicama. U Našicama se ženama pridružio dopredsjednik ŽO HDZ-a, gradonačelnik mr. sc. Krešimir Žagar.

Đakovačkim “Katarinama” je prijevoz autobusom i lampione osigurao GO HDZ-a Đakovo, donosno dopredsjednik ŽO i predsjednik Go HDZ-a Đakovo, Ante Raspudić.

– „Žene HDZ-a od srca za Vukovar – da se ne zaboravi“ poruka je koju su paljenjem svijeća u obliku srca odaslale članice Katarine Zrinski u cijeloj Hrvatskoj i na taj način se sve zajedno povezale u ovoj prelijepoj aktivnosti – odavanju počasti poginulim i nestalim braniteljima i civilima koji su položili svoj život za našu Domovinu, napose žrtvama Vukovara i Škabrnje koje su pale na taj dan – poručuju u priopćenju.

Više pogledajte u fotogaleriji Zajednica žena HDZ-a u koloni sjećanja

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: