HDZ čestitao nadbiskupu Puljiću, novom predsjedniku BKH

17 11 2012

15. studenoga 2012.

Čestitka novom predsjedniku HBK mons. Želimiru Puljiću

Poštovani gospodine Nadbiskupe,

 

 

s radošću sam primio vijest da ste na 45. redovitom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije izabrani za predsjednika Hrvatske biskupske konferencije.

Čestitam Vam na izboru. Svi mi koji smo na bilo koji način sudjelovali u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne Hrvatske države pamtimo Vaše utješne i ohrabrujuće riječi u vrijeme najtežih dana za Hrvatsku, kada ste kao dubrovački pastir, ostavši sa svojim narodom, upućivali poruke nade svojim vjernicima, ali i svim ljudima otvorenog srca i dobre volje.

Prije dvije godine papa Benedikt XVI. Vam je iskazao svoje povjerenje povjerivši Vam upravu zadarskom nadbiskupijom.

Današnjim su Vašim izborom hrvatski biskupi pokazali da cijene i prepoznaju Vaš rad i Vaše zauzimanje u promicanju evanđeoskih vrijednosti.

U ime Hrvatske demokratske zajednice i svoje osobno ime jamčim Vam svoju podršku u svim Vašim plemenitim nastojanjima oko promicanja boljitka Domovine Hrvatske i svih moralnih i duhovnih vrijednosti, na kojima počiva naša Domovina, a koje su, nažalost, danas u krizi.

Neka Vam dobri Bog udijeli snagu da i dalje mudro vodite svoju zadarsku nadbiskupiju, a kao predsjednik Hrvatske biskupske konferencije budete graditeljem jedinstva u Domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj, kao i u cijeloj Crkvi u Hrvata, kako bismo živjeli u istinskoj slobodi i jedni se prema drugima odnosili većom ljubavlju i poštovanjem.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: