MILANOVIĆEVA VERBALNA AKROBATIKA U SABORU

14 11 2012
AKTUALNO PRIJEPODNE U SABORU
  • Karamarko Milanoviću: Pretvorili ste se u mašineriju za proizvodnju sirotinje i socijalnih slučajeva

    Photo: pixsell

Karamarko Milanoviću: Pretvorili ste se u mašineriju za proizvodnju sirotinje i socijalnih slučajeva

Kažete da vam se čini da lutamo, ali krivo vam se čini. Mi ne lutamo, ali nije jednostavno. Kada me pitate da li ste, odnosno po hrvatski, jeste li počeli razmišljati – jesmo i radimo, rekao je Milanović

  • Autor: M. B.
  • Photo: pixsell
  • Srijeda, 14.11.2012 11:18

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko među prvima je postavio pitanje premijeru Zoranu Milanoviću na aktualnom prijepodnevu u Saboru. ‘Približava se godinu dana kako ste na vlasti i što donosi godinu dana? U ovih godinu dana potrošnja je pala za šest posto, industrijska proizvodnja za sedam posto, izvoz za 12 posto, BDP za 1,5 posto, inozemna ulaganja sa 600 milijuna na 150 milijuna eura, broj nezaposlenih narastao je preko 330 tisuće, inflacija je porasla za pet posto, smanjena je kupovna moć i time se ruši standard. Očito je da na preuzimanje vlasti dolazite nespremni, i programski i kadrovski. Godinu dana izgubljeno je u lutanju bez cilja. Nije se tražilo da u pola godine napravite od Hrvatske neku od stranih zemalja. Stoga vas pitam da li ste počeli razmišljati i postoji li konzistentni plan i mjere kojima ćete spriječiti osiromašivanje hrvatskog čovjeka’, glasilo je pitanje predsjednika HDZ-a.

Milanović mu je odgovorio kako je Vlada odavno počela razmišljati i da radi. ‘Kažete da vam se čini da lutamo, ali krivo vam se čini. Mi ne lutamo, ali nije jednostavno. U svojim nastupima vrlo malo i nimalo optužujem bivšu vlast. Kada me pitate da li ste, odnosno po hrvatski, jeste li počeli razmišljati – jesmo i radimo, rekao je Milanović i nastavio: ‘U godinu dana smo napravili manje nego što smo htjeli. Sitaucija je teška. Koliko god da se zadužujemo, zadužujemo se manje nepovoljno nego prije godinu dana, no to je i dalje preskupo. Proračunski deficit bio je 15 milijardi, a sada je 10 milijardi i znam da se građanima fućka za to. Naš kreditni rejting je bolji nego prije godinu dana, a to investitori gledaju. Kada kažem da je u Hrvatskoj u ekonomskom smislu izvanredno stanje – je, ali nije ratno stanje i nije kaos i nered. Izvanredno je u usporedbi s onim što smo smatrali normalnim. Sada je došlo vrijeme kada moramo donositi nekomplicirane i nepopularne odluke’, odgovorio je Milanović na Karamarkovo pitanje,  što je predsjednik HDZ-a, nezadovoljan odgovorom, komentirao riječima: ‘Dobili smo još jednu verbalnu akrobatiku. Drago mi je da ste počeli razmišljati. Pozivate se na probleme u Europi, no gdje ste tu vi? Pretvorili ste se u mašineriju za proizvodnju sirotinje i socijalnih slučajeva’, rekao je Karamarko na Aktualnom prijepodnevu u Saboru.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: