TKO JE SLIJEDEĆI KANDIDAT JUTARNJEG ZA GRADONAČENIKA ZAGREBA?

10 11 2012

O većim ili manjim moralnim ništarijama teško je govoriti u Hrvatskoj kad moral ne postoji ni u tragovima, drugim riječima, kad oko nas ionako caruje moralni otpad, kako u politici tako i u onom dijelu medija čiji su vlasnici moralne nakaze same po sebi, karikaturalna Hrvatska koja se bogatila u najteže ratno vrijeme, i kojoj nastavlja s istom praksom i kad je napokon u Hrvatsku došao mir. Hrvatsku jesu opustošili političari, ali ponajviše oni mediji čiji gazda prije 12 godina dobio lisice na ruke zato što se navodno uortačio s doktorom Pašalićem, da bi se nakon samo pet godina skinuo sa Sanaderom i polugol se prešetavao na jahti ukazanja, nakon čega, slučajno ili ne,  je pala Slobodna Dalmacija. Pad Slobodne Dalmacije navodno je predmet raznih istraga nadležnih organa, tako da pričekajmo, pa ćemo vidjeti, kad sve bude gotovo, možda će i Slobodna Dalmacija biti oslobođena.

Slobodna Dalmacija je danas karikaturalna tiskovina koja jedina na svijetu još nije shvatila tko je u Americi pobijedio na izborima, međutim, takva vrsta humora potrebna je Hrvatskoj. Hrvatskoj je potreban list koji će se isticati lažima i konstrukcijama, dakle, tiskovina za koju odmah znate da se uz nju možete dobro nasmijati, dok je Sanader sastavljao novu Vladu Slobodna je prije pet godina još uvijek slavila pobjedu SDP-a, iako se znalo da je glavni šegrt velikog gazde zaljubljen u Sanadera. Teško je zamisliti moderne hrvatske medije bez novine u kojoj ne piše Boris Dežulović, kao što teško zamisliti konobara u Beogradu koji nije čuo za Dežulovića,  u kojoj se osjeti nenadmašni stil šljivovice ili magični dodir konjaka Ante Tomića. Feralova mladunčad, između ostaloga, svoje utočiše je pronašla u Slobodnoj Dalmaciji. Sjećate li se Dežulovićevog pamfleta iz Vukovara? Uskoro ćete ga imati priliku ponovno čitati.

Naravno, daleko je to od toga da to bude sve. Jednim dijelom su se popeli nama na grbaču., poput Đikića ili Marinka Čulića koji su svoju oazu naši u velikosrpskim Novostima financiranim novcem poreznih obveznika, drugim dijelom uhljebila ih je satirična tiskovina iz Dugopolja, dok trećim dijelom, ono što se nije smjestilo u “klasičnom novinarstvu” zaplovilo je virtualnim svijetom, primjerice T-portalom. Spomenuti portal nedavno je ugledno američku TV postaju FOX NEWS proglasio ekstremističkom za što treba hrabrosti, s obzirom da se dobar dio Feralovaca uhljebio upravo na spomenutom portalu, a nitko u Hrvatskoj, pa čak ni Jutarnji list, nije toliko kompromitirao, da ne kažemo zagadio, novinarstvo kao što je to Feral Tribune.

Svakodnevno se Jutarnji list bavi konstrukcijama, posebno im je omiljena tema HDZ, nakon što su pomoću profesora Milana Kujundžića “udarili po HDZ-u” sada su tog istog Kujundžića proglasili novim kandidatom HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika. Sjećate li se, Pavićeva tiskovina isto je to nedavno učinila i s Nikicom Valentićem,. čovjekom koji je nedavno zaplakao zbog svojih pustih milijuna, i koji je po Jutarnjem listu bio najbolji hrvatski premijer iako je navodno sumnjiva pretvorba i privatizacija izvršena u njegovo vrijeme, u vrijeme dok su važne face u Vladi i Saboru bili Mesićevi i Manolićevi trabanti. Međutim, jasno je zašto se Valentić u Pavićevim romanima doživljava kao super pozitivna osoba, uspon Nine Pavića i njegovog šegrta Butkovića počinje upravo za vrijeme Valentića, do dolaska Valentića spomenuti tandem tek je “istraživao” po Zagrebu kako se obogatiti izbjegavajući u širokom luku bojišta. Ne postoji u ovoj zemlji gori moralni zločin od bogaćenja u jeku ratu, tko su hrvatski moralni zločinci javnost sve više prepoznaje.

Njihova jedina prednost je u novcu, nikada, u ozbiljnim demokratskim državama novinarstvo poput onoga što nudi Jutarnji lili Slobodna ne bi moglo funkcionirati, no, uz pomoć države i to je moguće, ili barem, uz naklonost države. nije slučajno u pet godina, nekoliko vrhunskih medijskih skandala izašlo upravo iz EPH, izmišljeni intervjui, pobjeda Mitta Romneyja kada je već predsjednik SAD-a bio Obama, pobjeda SDP-a kada je Sanader već počeo donositi nove odluke u Banskim dvorima, laži Igora Alborghettija, epehazijsko orgijanje s bivšim premijerom, sam Butković je, nakon što mu je dragi abdicirao, četiri puta prognozirao prijevremene izbore, naravno, uvijek pogrešno, to sve i još mnogo više u samo pet godina.

Kao nagrada, gazda je pozvan na striptiz sa Sanaderom, nakon striptiza udaren je posljednji čavao u lijes objektivnog, „normalnog“ novinarstva. Ako ste željeli čitati o moralu Ninoslava Pavića, o njegovoj omiljenoj zabavi, kao što je neplaćanje poreza, o radnicama Kamenskog, to, naravno, niste mogli čitati u Jutarnjem listu, koji čak nije ni objavio sliku svog gazde u prirodnoj veličini s lisicama na rukama kao što je to učinio, primjerice, Nacional pokojnog Ive Pukanića. Što su Ivo Pukanić i Nino Pavić doista mislili o dijelu hrvatskih građana  pokazalo se nakon što su u javnost procurili famozni SMS-ovi, uglednici su svoje čitatelji proglasili budalama, što oni defacto jesu, normalan čovjek Jutarnji list kupiti neće, a kad vas netko proglasi budalom sasvim slobodnu je takvu osobu možete  nazvati bitangom. Naravno, hrvatski građani jesu budale, isključivo iz razloga što su dopustili da se moralni otpadnici bogate dok su se oni sami sve više koprcali u nemoći i neimaštini.

Nakon Valentića, nakon Kujundžića, tko će biti novi kandidat Jutarnjeg lista za gradonačelnika Zagreba iz redova HDZ-a? Miljenko Jergović? Moguće, ukoliko ga puste iz Sarajeva s obzirom kako se radi o poznatom borcu za slobodu grada koji je nekoliko godina bio pod opsadom velikosrpskih fašista, sljedbenika trodimenzionalnog Draže Mihailovića.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: