KUJUNDŽIĆ KAO URAGAN SANDY

10 11 2012

Sve je jasnije da je HDZ imao itekako puno sreće kada je uspio izbjeći nesreću da unutarstranačkim izborima pobjedi profesor Kujundžić koji je u jednom trenutku, s obzirom na ono što je govorio, s pravom, privukao dobar dio HDZ-ovaca na svoju stranu. Naime, Kujundžić te svita oko njega, pokušava forsirati nove unutarstranačke izbore u stranci koja je izbore imala prije nekoliko mjeseci, a svega šest mjeseci prije lokalnih izbora. Zna li Kujundžić koliko svojim bolesnim ambicijama šteti HDZ-u, kao i oni mediji koji ga, iz ovih ili onih razloga, podržavaju?

Jutarnji list to čini iz posve pragmatičnih razloga, naime, Tomislav Karamarko još uvijek se nije okupao u svetoj vodi blagoslova u bazenu Davora Butkovića. Tko ne pije iz Butkovićevog vrča taj nema blagoslov EPH. Tko nema blagoslov EPH taj je obrao bostan.

Inicijalna kapsula za reakciju profesora Milana Kujundžića navodno je ukor koji je Prgomet dobio od šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, a kako piše jedan tjednik koji dolazi iz posve jasnog legla.  Karamarko je oštro ukorio Prgometa zbog njegovih najava novih unutarstranačkih izbora. Zna li Kujundžić, zna li Prgomet,što bi se dogodilo da jedna stranka, koja pretendira biti najjača stranka u državi, nakon četiri mjeseca ponovno održi unutarstranačke izbore a šest mjeseci prije lokalnih izbora? Naravno, da to bolesno ambiciozni Kujundžić vrlo dobro zna, kao što to zna i Prgomet. Radi se o vrlo obrazovanim ljudima koji su svjesni svega što rade, nažalost, sve što rade, rade na štetu HDZ-a, nažalost po HDZ – naravno.

O kakvoj borbi za fotelje govori profesor Kujundžić? Ukoliko mu nije dovoljna fotelja na kojoj sada sjedi neka kupi kauč, međutim, fotelja na kojoj sada sjedi Karamarko legalno je zaposjednuta, dok se Kujundžić ponaša u doslovnom smislu poput uragana Sandy. Naime, ruši sve pred sobom ako nije onako kako on misli da bi trebalo biti. Naravno, da se HDZ-ovci bune zbog ovakve destabilizacije najjače oporbene stranke koja dolazi iz njihovih redova. Vrijeme je da Karamarko presječe taj gordijski čvor, odnosno da se poraženim oponentima, koji sustavno ruše stranku medijski sotonizirajući demokratski izabrano vodstvo stranke i tako ruše njen ugled, ionako poljuljan, da ultimatum – HDZ ili neka druga politička opcija. Uostalom, otišao je i Ivić Pašalić svojedobno, nevolja je nastala onog trenutka kada je pobijedio Sanader i njegova klika.

Kujundžiću i Prgometu leđa je okrenula čak i obitelj Tuđman, prije nekoliko dana supruga prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Ankica Tuđman, vratila se u HDZ, tamo gdje joj je i mjesto. Ne bi se vratila da se u HDZ-u još uvijek osjeća snažan zadah Sanaderizma, kao što je odbijala svaki razgovor sa Sanaderom u njegovih šest godina vladanja HDZ-om.

Kao iskusan političar Karamarko je sasvim sigurno duboko svjestan otkud “vjetar tamjana nosi”.Nažalost, HDZ će opet morati ostati bez jednog dijela svojih ljudi koji su puno obećavali, a koji su svojim javnim istupim, neutemeljenim, dakako, prisilili stranku na konačnu reakciju, odnosno, izbacivanje iz stranke. Ovakav HDZ, s nekoliko bukača, nema šanse na lokalnim izborima. Kujundžić upravo igra na tu kartu, kako bi HDZ doživio debakl i na lokalnim izborima da bi on nakon toga uzdrmani HDZ ponovno pokušao preuzeti, udariti kad je protivnik na podu. Koliko će trebati vremena Karamarku da prestane s kalkulacijama i da konačno reagira?

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: