VELIKOGORIČKI GRADONAČELNIK BARIŠIĆ O KRPLJENU PRORAČUNSKIH RUPA SDP-ove VLADE

8 11 2012

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić smatra kako je stupanjem na snagu novogZakona o energiji i Zakona o regulaciji energetskih djelatnosti, kojima se donošenje cijena ili tarifa prenosi na HERA-u, Vlada postigla svoj cilj, punjenje HEP-ovih proračunskih rupa na teret Velikogoričana.”Nažalost, već je postala uobičajena praksa da SDP-ova Vlada sve probleme s kojima se suočava rješava na račun građana – od povećanja stope PDV-a, poskupljenja struje,sada grijanja, a i uvođenjem novih poreznih nameta. Jednom riječju, Vlada Zorana Milanovića provodi harač nad hrvatskim narodom”, navodi gradonačelnik Barišić u priopćenju u povodu stupanja na snagu tih zakona i najavama novog zahtjeva za poskupljenjem grijanja.

“Ovim putem još jednom javno osuđujem neopravdani zahtjev i preveliko poskupljenje koje će pogoditi Velikogoričane. U nekoliko sam navrata istaknuo da je poskupljenje za Veliku Goricu neopravdano i nepravedno u odnosu na druge gradove, jer je i sada cijena koju plaćaju Goričani veća od one koju plaćaju stanovnici Zagreba ili Siska”, kaže Barišić.

“Uz već poznate zahtjeve koje kao Grad šaljemo prema HEP-u, a odnose se na ujednačavanju cijena u Velikoj Gorici s cijenama u Zagrebu i Sisku, na smanjenje cijene kWh energije s 20 na 12 lipa, te na smanjenje cijene Kw snage s 14,42 kune na 11,13 kuna, kao i u Zagrebu, od HEP-a ću tražiti i smanjenje tzv. instalirane snage koja je u Velikoj Gorici neopravdano previsoka i ne odgovara stvarnoj instaliranoj snazi. Dodatno ću tražiti i sudjelovanje u financiranju razdjelnika topline za sve stanare stambenih zgrada”, navodi Barišić u priopćenju. (Hina)

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: