SDP OTIMA SIROTINJI A NAGRAĐUJE SVOJE TAJKUNE

8 11 2012
Autor: PolitikaPlus

 

Uvođenje poreza na imovinu je nova velika laž i obmana Kukuriku vlade jer je riječ je o porezu na nekretnine a ne o porezu na imovinu, kako se to stalno prezentira, stoji u priopćenju HDZ-a koje je potpisao tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo Goran Soldo.

“Tajkuni s milijunima oročenim u bankama, jahtama i svim luksuzom, ne moraju platiti ništa.”

HDZ smatra da Vlada namjerava oporezivati nekretnine što su ih građani mukom stekli i cijeli život otplaćivali, dok silna imovina – gotovina imućnih, depoziti, obveznice i dionice, umjetnine, zlato i srebro, licencije i patenti, automobili i jahte ostaju netaknuti.

“Mnoge ‘nekretnine’ nisu niti legalizirane, nema ih u gruntovnicama, pa bi ilegalni graditelji mogli ponovo biti nagrađeni a oni što su radili po propisima – kažnjeni”, ističe HDZ napominjući da se rata stambenog kredita u ‘švicarcima’ za jednu mladu obitelj udvostručila, pred čime Vlada zatvara oči i udara je novim Linićevim haračem na nekretninu.

Tajkuni s milijunima oročenim u bankama, jahtama i svim luksuzom, kako se navodi, ne moraju platiti ništa.

HDZ pita je li to pravednija raspodjela poreza obećavana Planom 21?

Gjenero: Varate se ako mislite da će Todorića pogoditi porez na imovinu – neće1 >>
‘On i mnogi drugi su svoje nekretnine registrirali kao komercijalne nekretnine.’


Ocjenjuje da je jedini uspješan dijalog Kukuriku vlade s građanima porezna agresija i nameti te dodaje kako se radi o porastu PDV-a, većim trošarinama, većoj cijeni cestarina, struje, plina, goriva, grijanja, hrane.

“U takvoj surovoj hrvatskoj stvarnosti i dalje se svakodnevno gase radna mjesta, pa karton Zavoda za zapošljavanje sad već ima 332.000 građana”, navodi HDZ i poručuje Vladi da ljudi žele program za gospodarski razvoj, investicije koje će im omogućiti posao, rast BDP-a i bolji standard.

HDZ smatra kako Vlada s podsmijehom nudi mizerne uštede na komotnim ministarskim plaćama prema kojima bi Milanovićevi ministri umjesto po 20.000 kuna svaki mjesec u džepove spremali tisuću kuna manje!

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: