KARAMARKO: DEKRIMINALIZACIJA LAKIH DROGA JE SPIRALA SMRTI

31 10 2012
‘nedorečeno i loše rješenje’

Karamarko: Dekriminalizacija lakih droga je spirala smrti

Tomislav Karamarko kaže kako Vladin prijedlog nije dobar i HDZ neće podržati dekriminalizaciju lakih droga. Dodaje kako se vrlo često kreće od marihuane, a završava na teškim drogama te se isključivo radi o spirali smrti.

  • Autor: Hina
  • Photo: Pixsell
  • Srijeda, 31.10.2012 17:37

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas da se ta stranka protivi izmjenama Kaznenoga zakona kojima Vlada predlaže da se posjedovanje droge za vlastite potrebe više ne smatra kaznenim djelom, već prekršajem, poručujući kako je takav prijedlog isključivo spirala smrti.

– Vrlo često se kreće od marihuane, a završava na teškim drogama. Za nas je to isključivo spirala smrti – kazao je Karamarko novinarima u središnjici stranke komentirajući Vladin prijedlog izmjena Kaznenog zakona.

Tim zakonskim promjenama, dodao je, Kukuriku koalicija poručuje građanima – samo navalite krenite tom spiralom koja će vas odvesti na loš put. Vladin prijedlog nije dobar i HDZ neće podržati dekriminalizaciju lakih droga, naglasio je Karamarko.

Izmjenama Kaznenog zakona, osim što se posjedovanje droge za vlastite potrebe prebacuje u prekršajnu sferu, pooštravaju se sankcije za dilere, a Karamarko ističe kako je to nedorečeno i loše rješenje jer, kako je rekao, to znači da konzumacija nije takav grijeh, a nabava droge jest.

Upitan za komentar Vladine odluke da se do 1. travnja iduće godine produži javna rasprava o uvođenju poreza na imovinu, Karamarko je podsjetio da je HDZ ‘od početka bio protiv uvođenja tog poreza’.

– Već mjesecima govorimo kako bi to bio veliki udar na hrvatske građane, posebno na siromašnije slojeve – rekao je čelnik HDZ-a.

Kukuriku vlada je porez na imovinu htjela uvesti isključivo da popuni proračunske rupe, ali to nije i ne može biti način da se država izvuče iz krize, kazao je Karamarko i ocijenio da je Vlada odgodila donošenja tog zakona, čija je primjena najavljivana za početak iduće godine, isključivo zbog straha od rezultata na lokalnim izborima.

– HDZ smatra da se takav zakon uopće ne treba donositi, a Vladi poručujemo da pokuša zaustaviti negativne trendove – rekao je.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: