KAKO ‘DESNU’ KOALICIJU KOMENTIRAJU ‘LIJEVI’ NOVINARI

28 10 2012

 

 

 

HDZ i HSP dr. Ante Starčević uskoro će u Vukovaru potpisati ugovor o trajnoj suradnji za sljedeće parlamentarne izbore te one za Europski parlament. Izvijestila je o tome u subotu u Osijeku predsjednica ove pravaške stranke Ruža Tomašić, najavivši da će ugovor biti potpisan u sljedeća dva tjedna, nakon što usuglasi termin sa predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom .

– U pozadini ove koalicije jedino je matematika. Osim toga, naše stranke su vrlo slične svjetonazorski i kao koalicija nećemo ni nalikovati Kukuriku strankama koje su krenule zajedno, a nemaju ništa zajedničko osim interesa – kazala je Tomašić, dodavši za Karamarka da se još traži i da se “vidi se da nije ranije bio u politici nego u policiji”.

– Ali, ne vidim razloga ne surađivati s najvećom oporbenom strankom, pogotovo ako smo sigurni u sebe i u ono što hoćemo. Mi možemo govoriti da smo najljepši i najpametniji, a onda dobiti na parlamentarnim izborima samo jednog ili dva zastupnika – istaknula je Ruža Tomašić.

Ove dvije stranke izaći će u koaliciji i na lokalne izbore za Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Vukovar. Za ostale jedinice lokalne uprave i samouprave to još nije dogovoreno, ali je izvjesno .

– Lokalni ogranci mogu sami odlučiti s kime će koalirati. Jedino se ne smije sa SDP-om, HNS-om, HSP-om i SDSS-om – zaključila je Tomašić

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: