SVE LAŽI JUTARNJEG LISTA I NINE PAVIĆA

27 10 2012

Hrvatski Watergate – Priopćenje Jutarnjeg lista i odgovor Večernjeg lista

Šest laži Jutarnjeg lista i Ninoslava Pavića

Afera Watergate nije lažna: Večernji list nije pisao da je bilo tko prisluškivan nego da su se izlistavali telefonski ispisi i to na način koji nije legalan

Povećaj Šest laži Jutarnjeg lista i Ninoslava Pavića

Ninoslav Pavić
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Piše: Večernji list

Na otkriće Večernjeg lista u aferi “Hrvatski Watergate”, kao i na to da ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić živi u stanu suvlasnika EPH Ninoslava Pavića, danas su priopćenjem reagirali iz Jutarnjeg lista. U nastavku donosimo to priopćenje kao i odgovor Večernjeg lista na iznesene neistine.

“Večernji list i 24 sata su od nedjelje u velikoj, sinhroniziranoj akciji kompromitiranja i smjenjivanja premijera i ministra unutarnjih poslova. Navodna afera Watergate pokazala se lažnom: nije prisluškivan niti šef tajne službe niti obitelj Todorić. Umjesto da priznaju grešku i čitaocima priopće da su bili izmanipulirani, pokušavaju izmisliti nove afere kako bi skrenuli pažnju sa svoje sramne uloge. Tome služi i navodno veliko otkriće da gospodin Ostojić stanuje u stanu jedne od naših tvrtki. Iz toga se izvlače pogani zaključci o nekom sukobu interesa. Kao, Jutarnji bi pisao drugačije, on bi podržao Večernjakove špekulacije i poluistine, da Ostojić ne stanuje u tom stanu.

Jutarnji list se bavi ozbiljnim novinarstvom, istražuje i provjerava činjenice, pa nikako nije mogao objaviti konstrukcije obavještajnog podzemlja koje je plasirao Večernji list. Glede spornog stana dovoljno je reći da je riječ o stanu od 50 četvornih metara koje gospodin Ostojić koristi već šest godina i da to nema nikakve veze s funkcijom koju trenutno obnaša”, navodi se u priopćenju suvlasnika EPH Ninoslava Pavića.

Odgovor Večernjeg lista – 6 laži Jutarnjeg lista i Ninoslava Pavića:

1. Večernji list nije tražio smjenu ni ministra unutarnjih poslova ni premijera.

2. Afera Watergate nije lažna: Večernji list nije pisao da je bilo tko prisluškivan nego da su se izlistavali telefonski ispisi i to na način koji nije legalan.

3. Čitatelji vjeruju Večernjem listu, naša je uloga u ovoj priči časna.

4. Ostojić je u eklatantnom sukobu interesa, nema takvog primjera u Europi. Podsjetimo, i bivši ministar policije Tomislav Karamarko bio je poslovni partner Ninoslava Pavića, a ne Večernjeg lista.

5. O profesionalnom i ozbiljnom novinarstvu na koje se poziva Jutarnji list mogla bi se napisati cijela jedna knjiga srama, na čelu s poznatim lažnim intervjuom s premijerom Sanaderom. Informaciju Večernjeg lista potvrdilo je nekoliko izvora u vrhu sadašnje, a ne bivše vlasti. Pavićevom logikom podmetanja iz podzemlja zapravo dolaze iz vrha vlasti.

6. Ministar Ostojić, da je častan čovjek, napustio bi stan u vlasništvu Ninoslava Pavića na dan kada je postao ministar.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: