SVE AGRESIVNIJI MEDIJSKI NASTUPI ZORANA MILANOVIĆA POKAZUJU NJEGOVO PRAVO LICE

27 10 2012

Analitičari: Zoran Milanović je postao agresivan, to je opasno za demokratski poredak!

GJENERO: Fokusiran je na rejting, ali rješavanje problema zbog toga pati.

Autor: Vanja Deželić

 

GJENERO: Umjesto konferencije za medije, trebalo je organizirati sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost pa da se sve riješi institucionalno. Ovako imamo nezgodnu situaciju, koja se normalnim državama ne događaju. Uz to, javnost nije dobila sve potrebne informacije na ovu temu, sve je puno glasina, tračeva i nejasnoća.

Premijer Zoran Milanović otkrio je nove detalje iz afere prisluškivanja, ali ovoga puta je ponovno primjenio agresivan pristup i nazvao sve hrvatskim Watergateom, te zaprijetio “onima koji su vidjeli dokumente prije vremena da su počinili kazneno djelo i da će odgovarati sukladno zakonu”. Različit je to pristup od onog pomirujućeg od jučer, kad je povukao agresivne izjave s početka tjedna.

– Mediji nisu smjeli pohvaliti nastup Zorana Milanovića na aktualnom satu prije nešto više od mjesec dana. Tad su njegovi PR stručnjaci otkrili da to ‘pali’ i od tog trenutka on na pitanja odgovara agresijom, a ne odgovorima. To je opasno za demokratski poredak i onemogućuje donošenje političkih odluka – rekao nam je politički analitičar Davor Gjenero.

Prema njegovom mišljenju, ovaj problem isprva nije smio ni doći u javnost, odnosno da se rješava izvan institucija.

– Umjesto konferencije za medije, trebalo je organizirati sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost pa da se sve riješi institucionalno. Ovako imamo nezgodnu situaciju, koja se normalnim državama ne događaju. Uz to, javnost nije dobila sve potrebne informacije na ovu temu, sve je puno glasina, tračeva i nejasnoća – tvrdi Gjenero.

 

LETICA: Treba ispeći pa reći, ali za premijera to ne vrijedi. Kao ni za mnoge druge političare… U ovim se situacijama prvo mora ovladati činjenicama i tek onda istupati u javnost, a ne to raditi na takav način da prvo izgovorite jedno, potom drugo, potom treće.

Napomenuo i da je je u ovim situacijama potrebna kontrola, ali i da je premijeru bitniji osobni rejting koji ima u javnosti, od rješavanja ovako velikih problema.

– Fokusiran je na svoj rejting i zasad mu ide dobro, ali rješavanje bitnih problema zbog toga pati i ne rješava se na pravi način – ili se ne rješava – kaže Gjenero.

Profesor Slaven Letica se slaže da nastup premijera na ovu temu nije najbolji mogući u trenucima kao što je ovaj.

– Treba ispeći pa reći, ali za premijera to ne vrijedi. Kao ni za mnoge druge političare… U ovim se situacijama prvo mora ovladati činjenicama i tek onda istupati u javnost, a ne to raditi na takav način da prvo izgovorite jedno, potom drugo, potom treće – kazao nam je Letica.

Tvrdi da je to bitno jer u suprotnom narušava vjerodostojnost, a ona je bitna stavka u birača.

– Nije ovakav nastup i reakcija dobra za vjerodostojnost predsjednika Vlade. Birači to osjete i ponašaju se sukladno tomu. Ako ne pripazi sve bi mu se moglo vratiti poput bumeranga – zaključuje Letica.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: