NAIVNOST ILI BAHATOST MINISTRA OSTOJIĆA DOVELA DO NEIZBJEŽNE OSTAVKE

25 10 2012
Ministar u sukobu interesa

Ranko Ostojić živi u stanu Ninoslava Pavića

Ostojić je stan u vlasništvu tvrtke koja državi duguje 2,5 milijuna kuna poreza počeo koristiti u vrijeme dok je bio zaposlenik Slobodne Dalmacije, te je u njemu ostao i kasnije, kao saborski zastupnik i ministar unutarnjih poslova.

  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: Pixsell
  • Četvrtak, 25.10.2012 07:55

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić živi u stanu medijskog tajkuna Ninoslava Pavića, vlasnika Europapress holdinga, javlja Večernji list u nastavku svojih objava vezanih uz aferu prisluškivanje.

Navode kako se stan veličine 60,12 četvornih metara nalazi u Zagrebu, u Bužanovoj ulici u općini Maksimir, u vlasništvu tvrtke Com.Com, čiji je ‘gazda’ upravo Ninoslav Pavić, a koja se nalazi na Linićevoj listi srama zbog poreznog duga od 2,5 milijuna kuna. Unatoč tome, Agencija za upravljanje državnom imovinom plaća joj najam za stan u kojem živi ministar Ranko Ostojić, što im je potvrđeno iz Vlade.

MUP nema na raspolaganju adekvatan stan

Ninoslav Pavić rekao je Večernjem listu kako je Ostojić taj stan počeo koristiti u vrijeme dok je bio zaposlenik Slobodne Dalmacije, čiji je član uprave bio od 2005. do 2007. godine, a potom i direktor investicija i izgradnje. Ostojić je u stanu ostao i nakon što je prestao raditi za Slobodnu. Najprije kao saborski zastupnik, a sada kao ministar unutarnjih poslova.

Večernji ističe kako se ni jedan dužnosnik, a kamoli ministar, ne može koristiti stanom medijskog nakladnika a da pritom nije u sukobu interesa, te kako ugovor o najmu i plaćanje stanarine ne mijenja na stvari. Naime, ministar Ostojić time što živi pod krovom Ninoslava Pavića, suvlasnika Europa press holdinga, izaziva sumnju u to da MUP jednako tretira sve medije, tj. da zbog privatnog interesa ministra ne privilegira tiskovine koje izdaje EPH.

Vlada je na upite Večernjaka odgovorila kako je Ostojić ostao u ovome stanu jer MUP nema na raspolaganju adekvatan stan, te da će ministar do 31.12.2012. ostati u Pavićevom stanu. Tako će država i dalje plaćati najam stana tvrtci koja joj duguje 2,5 milijuna poreza.

Europapress holding izdavač je Jutarnjeg lista, najvećeg konkurenta Večernjeg lista.

Ostojićevu obitelj čuva policija

Ovaj list, pak, na današnjoj naslovnici donosi priču o tome kako je obitelj ministra Ostojića otprije par dana čuvaju policijski specijalci, kao i obiteljima ravnatelja policije Vlade Dominića i ravnatelja PN USKOK-a Marija Bertine. Sigurnosna procjena temeljena je na posljednjim događajima, prije svega uhićenju Vlade Rajića, osobe broj dva na listi pripadnika tzv. organizirane skupine kriminalaca pod kontrolom Vinka Žuljevića Klice, tvrde upućeni izvori Jutarnjeg.

List zaključuje kako je riječ i o prevenciji i javnoj poruci pripadnicima organiziranog kriminala, no kako je očito da su posljednje akcije policije i smjene u obavještajnoj zajednici ozbiljno uznemirile kriminalni milje u Hrvatskoj jer su prekinuti glavni kanali curenja informacija iz USKOK-a i policije, a podzemlje ne zna dokle je policija stigla u prikupljanju podataka i hoće li biti još uhićenja.

‘Interesi kriminalnih skupina i nekih oporbenih političara savršeno su se poklopili’

Prvi put od početka afere izvor Jutarnjeg, blizak vrhu države, spomenuo je stvarnu mogućnost da je riječ o koordiniranoj akciji ljudi iz obavještajnog sustava i dijela sada oporbenih političara koji su godinama pripadali tom miljeu.

– U ovoj situaciji interesi s jedne strane kriminalnih skupina i s druge nekih oporbenih političara savršeno su se poklopili. Njihov politički utjecaj na čelnike tajnih službi bio je presudan da se pokuša diskreditirati Vlada, a to nećemo dopustiti – istaknuo je jedan od sugovornika Jutarnjeg i najavio kako će do konca tjedna imati novog šefa OTC-a i novog šefa Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, a čime bi uz ranije imenovanje ravnatelja SOA-e, Milanovićeva Vlada smijenila sve ljude bliske Karamarku.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: