VALJAJU SE NOVI PROBLEMI…

24 10 2012

predsjednik hdz-a u rijeci:

Karamarko: Valjaju se novi problemi pa neka pripreme ostavke

Ovo stvara ružnu sliku o Vladi, a žao mi je i što je predsjednik pristao braniti laž, rekao je Karamarko

Povećaj Karamarko: Valjaju se novi problemi pa neka pripreme ostavke

“Zar je vama logično da se čovjeka koji je otkrio zloupotrebu istog dana smijeni?” pita se Karamarko
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Piše: Elena Čuljat/VLM

Odbor često ne može u nekim situacijama doći do prave istine jer možda nema ljude iz struke. Povjerenstvo ima veću moć zadiranja u problem, ima pravo saslušavati sve aktere. Apsolutno ćemo inzistirati, evo dobili smo informaciju iz Zagreba da su oni to odbili. Očekivao sam da će odbiti, jer naravno, treba sakriti istinu, pa se malo komešaju, ne znaju što bi pa malo odbijaju – kazao je nakon današnjeg sastanaka Predsjedništva HDZ-a u Rijeci, a komentirajući aferu prisluškivanja, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, objasnivši zašto traži formiranje saborskog istražnog povjerenstva i drži da Odbor nije dovoljan.

Na SDP-ove optužbe da je imao uvid u izvješće prije objave tajne dokumentacije odgovara: – Član sam Odbora za nacionalnu sigurnost. Dokumenti i izvješće, osim što su išli jednom i drugom predsjedniku, došli su i u Odbor – rekao je.

>>Predsjednik Josipović: Nije bilo kršenja zakona!

Objasnio je i svoju izjavu da je Mišević smijenjen jer će netko uništiti postojeću dokumentaciju i dostaviti pročišćenu.

– Zar je vama logično da se čovjeka koji je otkrio zloupotrebu istog dana smjeni. Hajdemo reći da nije bilo nikakve zloupotrebe, ali u tom slučaju zašto su ga smijenili. Ako je bilo zloupotrebe, a on ju je otkrio, trebali su ga pohvaliti, a ne smijeniti. Zašto su to napravili? Treba vremena da pročiste eventualno dokumentaciju koja bi došla kroz Odbor i rekli – ovo je prava dokumentacija, a ne ona koju ste dobili. Ja se bojim druge situacije, da ne navale na Miševića tvrdeći da je konstruirao problem. Međutim, tu se iza brda spremaju i valjaju neki drugi problemi koji će uskoro biti otkriveni, prema tome bolje im je da se lagano spremaju za ostavke, da pripremaju javnost da su neke ostavke nužne, a ne da idu braniti ono što je nezakonito. Ovo stvara jako ružnu sliku o ovoj Vladi, a žao mi je i razočaran sam što je predsjednik onako reagirao, što je pristao braniti laž – rekao je Karamarko. Na upit bi li, da je na mjestu ministra Ostojića, dao ostavku, Karamarko je kazao da ministar, ako i nije znao što se događa, ipak ima tu objektivnu odgovornost.

– Morao bi razmisliti o tome. A ako je znao, onda je to bez daljnjega i pitanje premijera Milanovića – kazao je Karamarko.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: