OBRAZLOŽENJA JOSIPOVIĆA I MILANOVIĆA ČUDNA SU I NELOGIČNA

23 10 2012
ODBOR ZA NACIONALNU SIGURNOST ZATRAŽIO HITNU DOSTAVU IZVJEŠĆA
  • Photo: Pixsell

M. Tuđman: Obrazloženja izvješća Josipovića i Milanovića čudna su i nelogična

Miroslav Tuđman najavio je sjednicu saborskoga Odbora kojemu je na čelu odmah po primitku spomenutoga izvješća koje je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost već žurno zatražio. Osvrnuo se i na smjenu ravnatelja Ureda za nacionalnu sigurnost Petra Miševića rekavši da je nelogično objašnjenje razloga Miševićeve smjene.

  • Autor: Hina
  • Photo: Pixsell
  • Utorak, 23.10.2012 07:40

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora Miroslav Tuđman izjavio je sinoć da je taj saborski Odbor zatražio hitnu dostavu izvješće o stručnom nadzoru koji Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavlja nad tajnim službama te Operativno tehničkim centrom za nadzor telekomunikacija, te najavio da će se prva sjednica Odbora održati čim dobiju to izvješće.

U telefonskoj izjavi za Hinu Miroslav Tuđman najavio je sjednicu saborskoga Odbora kojemu je na čelu odmah po primitku spomenutoga izvješća koje je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost već žurno zatražio.

Osvrnuo se i na smjenu ravnatelja Ureda za nacionalnu sigurnost Petra Miševića rekavši da je nelogično objašnjenje razloga Miševićeve smjene.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare koju su u ponedjeljak u povodu afere o nadzoru telefonskih poziva u Uredu Predsjednika Republike održali predsjednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, predsjednik Josipović izjavio je kako su premijer Milanović ‘u okviru svojih nadležnosti razmotrili konkretne događaje o kojima je bilo različitih izvješća i različitih stanovišta o onome što se dogodilo, i temeljem raspoloživih podataka zaključili smo da nije bilo kršenja zakona u primjeni određenih mjera koje zakon predviđa i stavlja na raspolaganje nadležnim državnim tijelima, posebice MUP-u’.

Za saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana ‘obrazloženja tih oprečnih izvješća su čudna i nelogična’.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je za RTL televiziju kako je važno i da mu je iznimno drago što će Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora, na čijemu je čelu oporba, imati priliku obaviti nadzor nad izvješćem.

Na novinarsko pitanje hoće li saborski zastupnik Miroslav Tuđman (HDZ), predsjednik mjerodavnoga saborskog Odbora koji će donijeti odluku o spornom izvješću, vjerodostojno obaviti svoj posao, predsjednik Josipović istaknuo je kako je ‘Miroslav Tuđman izabran za zastupnika u Hrvatski sabor, a kasnije i konsenzusom postavljen na sadašnju poziciju i ne bi se smjelo sumnjati u njegovu nepristranost’.

Komentiraju tu predsjednikovu izjavu Miroslav Tuđman rekao je da nitko nije do sada imao primjedaba na njegovo obnašanje dužnosti ravnatelja Hrvatske izvještajne službe (HIS). Tuđman je na toj dužnosti u dva navrata od 1993. do 1998. te od 1999. do 2000. godine.

Dodao je da je tada, bez obzira što to nije bilo u njegovoj domeni, bilo puno manje naloga za prisluškivanje nego danas.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: