KARAMARKO IZVJEŠĆE DOBIO KAO ČLAN SABORSKOG ODBORA

23 10 2012
inzistira na osnivanju povjerenstva u slučaju obavještajne zajednice
  • Photo: Pixsell

Karamako: Izvješće sam dobio kao član saborskog Odbora

Karamarko se na sastanku u rijeci u utorak upitao je li logično da se isti dan smjenjuje čelnik UVNS-a Petar Mišević, koji je otkrio aferu. Ako nije bilo nikakve zloporabe, zašto je smijenjen, a ako je bilo zloporaba, a on ih je otkrio, trebalo ga je pohvaliti, ocijenio je predsjednik HDZ-a.

  • Autor: Hina
  • Photo: Pixsell
  • Utorak, 23.10.2012 22:42

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je odgovarajući danas u Rijeci na novinarska pitanja u vezi s optužbama SDP-a da je nekoliko dana prije objave imao na uvidu izvješće Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti (UVNS) o izlistima poziva telefona, rekao da je on član saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost te da su dokumenti i izvješće, osim dvojici predsjednika, stigli i tom odboru.

Karamarko se upitao je li logično da se isti dan smjenjuje čelnik UVNS-a Petar Mišević, koji je otkrio aferu. Ako nije bilo nikakve zloporabe, zašto je smijenjen, a ako je bilo zloporaba, a on ih je otkrio, trebalo ga je pohvaliti, ocijenio je predsjednik HDZ-a.

– Oni su ga smijenili jer je trebalo proći vrijeme da se počisti dokumentacija koja bi došla do saborskog Odbora i pokazala da je ona prava, a ne ova koju smo dobili – ustvrdio je.

Izrazio je strah kako će sad ‘navaliti na Miševića da je on cijeli slučaj konstruirao’.

Karamarko je, odgovarajući na pitanje zašto traži osnivanje saborskoga istražnog povjerenstva u slučaju obavještajne zajednice, tj. smatra li da mjerodavni saborski odbor nije dovoljan, rekao da HDZ želi da se dođe do istine i to do najmanjeg detalja. Kazao je da odbor često ne može doći do prave istine jer u nekim situacijama nema ljude iz struke. Povjerenstvo ima veću moć zadiranja u sam problem. Karamarko je rekao da će inzistirati na osnivanju povjerenstva iako je već danas doznao da je njegov prijedlog odbijen.

Zamoljen da komentira svoje inzistiranje na ostavci ministra nutarnjih poslova uz napomenu da kriteriji za ostavku nisu vrijedili dok je on bio ministar, kad su mjesecima i godinama ubojice Pukanića, Ivane Hodak i srpskog premijera Đinđića šetali Hrvatskom, Karamarko je rekao da se u svijetu događaju atentati i svakave druge stvari no da se to ne može uspoređivati sa zlouporabom službe.

– Vi to sada uspoređujete sa zlouporabom službe policijskog USKOK-a, koji ilegalno izlistava vrh službe koja sudjeluje u međunarodnim operacijama. Možete pretpostaviti koga su sve izlistali izlistavajući donedavnog šefa SOA-e Josipa Buljevića – rekao je Karamarko i ustvrdio kako Buljevića sada proglašavaju kriminalcem kako bi opravdali svoje nezakonite radnje.

Sramotna konferencija za novinstvo na Pantovčaku

Ocijenivši da ‘smo jučer bili svjedoci sramotne konferencije za novinstvo na Pantovčaku’, Karamarko je izrazio razočaranje što je, kako je rekao, ‘predsjednik Josipović onako reagirao kad je pristao braniti laž’.

Kako je rekao, i ministar Ostojić je objektivno odgovoran ako nije znao što se događa te bi s tim u vezi i on trebao razmisliti o ostavci. Ako je to Ostojić znao, onda je to pitanje i premijera Milanovića, naveo je.

Predsjedništvo HDZ-a danas je održalo sastanak u Rijeci na kojem se raspravljalo o trenutačnome političkom stanju i pripremama za sljedeće lokalne izbore. Govoreći o pripremama za izbore, Karamarko je novinarima nakon sjednice Predsjedništava kazao da je HDZ raspuštao lokalne organizacije da bi konsolidirao stranku.

Ustvrdio je da će HDZ, kako je rekao, biti spreman nanijeti poraz “ovakvom SDP-u” diljem Hrvatske. Rekao je da će HDZ iznijeti u javnost imena svojih kandidata za gradonačelnike i druge dužnosti kad mu to bude najpotrebnije. Dodao je kako se ne želi odazvati pozivu medija i političkih protivnika da s njima iziđe odmah. Bit će novih i mladih lica, i o tome danas razgovaramo, dodao je.

Nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a u Rijeci se održava sastanak Nacionalnog vijeća te stranke.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: