I DORIS PACK DIJELI PACKE MILANOVIĆU KOJI NE ZNA ŠTO PRIČA

21 10 2012

Doris Pack: ‘Neka Milanović pročita izvješće EU i prestane me napadati!’

  •  

    Andrija Lučić / CROPIX

Autor:  Hina

BRUXELLES – Zastupnica Europskog parlamenta iz njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) Doris Pack reagirala je u četvrtak na optužbe za stranačku pristranost u korist HDZ-a.

“Šokiralo me je kad sam u hrvatskim dnevnim novinama pročitala članak koji me optužuje za politički favoritizam. Još me je više užasnulo kad sam saznala da te optužbe dolaze od hrvatske vlade”, rekla je Doris Pack i pisanoj izjavi, reagirajući na članak u Jutarnjem listu.

OPERACIJA STIER Specijalni rat protiv Vlade: ‘Karamarko i HDZ žele stopirati ulazak Hrvatske u EU!’

“Dugi niz godina pratim Hrvatsku. Pratila sam je prije njezine neovisnosti, za vrijeme rata i tijekom njezina europskog puta. Cijelo to vrijeme nikad se nisam bojala iznositi kritike. Podsjećam sadašnju vladu da je tijekom 17 godina u posljednjih 21 godinu HDZ bio na vlasti u Hrvatskoj. Svakako sam bila mnogo kritičnija prema HDZ-ovim vladama zato što je njihov zadatak, vođenje i završetak pregovora, bio odviše važan da se shvati olako”, ističe Pack.

Pack se u svojoj izjavi osvrnula i na izjave dvojice njemačkih političara, ne spominjući im imena, a koji su nakon objave izvješća o monitoringu, izjavili da Hrvatska nije spremna.

NJEMAČKA BLOKIRA HRVATSKU? Doris Pack: ‘Hrvatska sada nije spremna za EU! Vlada nije smjela gubiti vrijeme’

Predsjednik Bundestaga Norbert Lammert iz CDU-a i predsjednik Odbora za europske poslove Gunther Krichbaum izjavili su da Hrvatska nije spremna za članstvo i da ne bi trebalo ponoviti pogreške učinjene s Bugarskom i Rumunjskom.

“Moje izjave o napretku Hrvatske bile su zapravo potpuno oprečne izjavama dvojice njemačke gospode. Za Hrvatsku je monitoring normalna situacija između završetka pregovora i datuma pristupanja. On je zamišljen da vladi pomogne dovršiti preostale zadaće ako ih ima. Hrvatska se ne može uspoređivati s drugim zemljama i ne smije ispaštati za tuđe grijehe. Ali mora napraviti svoj posao prije pristupanja. To je jednostavno tako”, rekla je.

“Htjela bih predložiti sadašnjoj vladi, a i dvojici njemačke gospode, kako bi im bilo dobro da pročitaju izvješće o monitoringu jer u njemu sve piše. Nema potrebe za tumačenjima. A osobito nema potrebe za traženje izgovora poput današnjeg članka koji napada nekoga tko je bio prijatelj Hrvatske dugi niz godina”, zaključila je Pack.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s
%d bloggers like this: