ZA SVE JE KRIV STIER:)

20 10 2012

Zašto Milanović progoni Stiera? Jesmo li mi ipak izdali Nijemce?

Mi nismo i ne smijemo biti njemačka i američka kolonija, ali mimo pameti je prkositi dokazanim strateškim partnerima. Nismo ispunili dogovoreno

Povećaj Zašto Milanović progoni Stiera? Jesmo li mi ipak izdali Nijemce?

Davor Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kad se samo sjetim kako su Kosoričinoj vladi podmetali nogu ne bi li nekako pala ispred cilja pa se odgodio hrvatski ulazak u Uniju. Milanović je Kosoricu ucijenio da u Saboru neće podići ruku za promjenu Ustava koji se mijenjao zbog referenduma, ne pristane li na smanjenje zastupnika iz dijaspore! To se zove staviti pištolj na čelo čelniku stranke oslonjenom na iseljeništvo kad pokušava odvesti zemlju s Balkana! Pa onda ona famozna Facebook okupljanja koja su bila zadnji plotun za regiju, a rušili su Kosoricu jer je pad Vlade značio spas regije, Srbije, zajednički ulazak u novu budućnost, zadnji revival jugoslavenstva! Nema što se nije pokušalo da se zauzda naš samostalni ulazak u Uniju! Nostalgična ljevica, dakako, nije protiv našeg ulaska u Uniju, ali patološki bi željela da u isto vrijeme tamo ide i ostatak regije! To je testament Ivice Račana iz 1991. – može odluka o samostalnosti Hrvatske samo ako ona u isto vrijeme stupa u novu integraciju na prostoru bivše Jugoslavije! Nisu se ni za milimetar pomaknuli od tog zavjeta! Čak i u ovoj dramaturgiji Vesna Pusić s kolegom u Londonu razglaba o potrebi da i ostatak regije uđe u Uniju, pa još dodaju da to mora biti pod “poštenim uvjetima” aludirajući na srpsku muku s Kosovom!

Dakle, što se god dalo napraviti, jugonostalgičari su probali i čini se da je Kosorica uspjela primarno zato jer su je podcijenili. Da mi ne bismo slučajno krenuli dalje kao normalna država, utvrdili svoje državne granice prije povijesnog iskoraka, utvrdili svoje nacionalne prioritete, razaznali u punom smislu gdje prestaje Hrvatska, a počinje Srbija, pobrinula se sama krema hrvatske ljevice na čelu s Josipovićem i krenulo se u mahnito približavanje Beogradu. Samo je Mesić više sramote priredio od Josipovićeva govora u Sarajevu, njegova klavirskog koncerta Dodiku, onog izjednačavanja Paulina Dvora i Ovčare, one šutnje na svojatanje Dubrovnika i svih onih poteza kojima se besramno gazio hrvatski ponos! Pa i sve kombinacije oko Neuma, most gore, podvožnjak dolje, tunel sa strane, sve samo ne čist, jasan, prometno, politički i nacionalno temeljito riješen problem povezivanja države, sve je to bila politika koju je nosio virus regije. Jer ako Hrvatska ide u Uniju, a uz regiju nije vezana samo usiljenom kulturnom suradnjom (pa otkrivamo Nušića kao da je 1930., samo fali regent Aleksandar na predstavi!) nego i prometno, onda ta povezanost postaje sudbonosna!

Doista: nema što se nije pokušalo! Sve sugestije Unije, koje su se ticale poštovanja potpisanog, Milanovićeva Vlada kršila je marom učenika koji je zapravo ljutit jer sutra mora promijeniti razred! I zakon o policiji, i zakon o HRT-u, i zakon o sukobu interesa donijeli su protivno izričitim sugestijama Unije! Hrvatska povijest zadnjih 20 godina nedvosmisleno je pokazala da su naša dva strateška partnera Njemačka i Amerika. Od provincijalnog “Danke Deutschland” zemlji bez čijeg bi angažmana svijet šutio dok bi nas Srbi do zadnjeg poklali ili protjerali, do američkog dopuštenja da krenemo u Oluju mi smo valjda kao ozbiljna zemlja razabrali tko nam je partner, ali i to da strateško partnerstvo donosi i neke obligacije. Jer naravno da su i njih vodili interesi! No, mi smo se od 3. siječnja okrenuli Rusiji i Mesićevim halucinacijama o nesvrstanima, a Račan uopće nije krio fascinaciju Londonom! Dolaskom Milanovića i Čačića Hrvatska se ponovo okreće Rusiji, Londonu i arapskom svijetu, ovaj put jedino bez Mesićevih halucinacija o Kubi. Mi nismo i ne smijemo biti njemačka i američka kolonija, ali mimo pameti je prkositi dokazanim strateškim partnerima.

Premda je smisao njemačkog prigovora na formalnoj razini vezan uz činjenicu da nismo ispunili dogovoreno, nema dvojbe da je ovo Merkeličino “ne” vezano i uz činjenicu da u ključnim strateškim energetskim i prometnim projektima odjednom ignoriramo njemački kapital! Pa onda još i onaj pubertetski nastup Milanovića u Berlinu gdje se izruguje vlastitoj naciji! Čak i sad kad nas Njemačka upozorava da varamo na kartama, Milanović ističe da to što Berlin poručuje više govori o njima nego o nama! I nakon svega slijedi vrh perverzije! Za naše probleme s Njemačkom kriv je HDZ! I Davor Stier! Nakon uvreda u Saboru, sad ga pribijaju na križ zato što nastupima pokazuje da savršeno razumije silnice vanjske politike, odlično razabire hrvatske od jugonostalgičarskih poteza, a kako ovdje nije odrastao, mozak mu nije kontaminiran kumrovečkim zasadama! Odakle sad taj, drugovi, pa zar nismo takve likvidirali ili otjerali preko granice?

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s




%d bloggers like this: