U STRANCI NISMO EVIDENTIRALI PAŠALIĆEV ZAHTJEV ZA POVRATKOM U STRANKU

20 10 2012

Nacionalne

19. listopada 2012.

Karamarko pozvao na konsenzus oko ulaska Hrvatske u EU

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je premijera Zorana Milanovića na konsenzus kako bi “Hrvatsku zajedno dopratili do samog ulaska u EU”.

 

“Bilo bi vrijeme da se neke strasti smire, strasti koje mi ne razbuktavamo već ih razbuktava netko tko se ne snalazi u svojim odnosima s EU”, kazao je Karamarko.

Podsjetio je da su njihovi politički protivnici ukinuli Nacionalni odbor za praćenje i nadzor pregovora s EU, koji je vodila sadašnja ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, te je premijera Milanovića pozvao na konsenzus i na osnivanje sličnog odbora koji će čvrsto kontrolirati procese pristupa Hrvatske EU.

Predsjednik HDZ-a opovrgnuo je, zlonamjerne konstrukcije da je ta stranka postala protivnik ulasku Hrvatske u EU.

“To je više nego smiješno. Nakon šest godina mukotrpnih pregovora koje je počeo i završio HDZ, da bismo najedanput bili protiv onog što smo sami napravili. To može iskonstruirati samo netko tko je zločest”, kazao je Karamarko.

Karamarko drži da takve konstrukcije možda ne idu iz Vlade, ali ako idu, ocijenio je, onda Vlada svoju nespretnost u odnosima s EU prikriva kroz takve dezinformacije.

Istaknuo je kako Vlada ne smije dovoditi u pitanje niti jedno slovo, ili riječ iz ugovora koji je potpisala prethodna Vlada. Ono što je dogovoreno s EU mora se poštovati i nakon odlaska HDZ-a s vlasti, jer to Europa očekuje.

Dodao je da se Vlada sasvim bespotrebno konfrontirala s EU i sasvim bespotrebno optuživala neke ljude iz Bruxellesa koji su niz godina pomagali Hrvatskoj.

Karamarko je kazao da njemačke primjedbe Hrvatskoj doživljava dobronamjernim i konstruktivnim prijedlozima.

Na novinarsko pitanje kako komentira najavu premijera Milanovića o raspisivanju novog referenduma o EU, Karamarko je odgovorio da se radi o prejudiciranju, jer se radi o prijedlogu njemačke premijerke Angele Merkel o kojem tek počinje rasprava u EU i tko zna što će se o tome odlučiti.

“Neka Vlada rješava ono što ima na rasporedu danas, a ne ono što će imati na rasporedu za godinu ili dvije”, kazao je.

Upitan vraća li se Ivić Pašalić u HDZ, on je rekao da svaki dan se u HDZ prijavljuju novi članovi, ali nisu evidentirali da se je Pašalić prijavio.

“Ako to budemo evidentirali, onda će stranačka tijela donijeti svoje odluke”, naveo je.

Oglasi

Akcije

Informacije

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s
%d bloggers like this: